Ev sahipleri dikkat! Son 7 gün

Ev sahipleri dikkat! Son 7 gün

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan duyuruya göre; Geçen yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyanname verme zorunluluğu, 5 Nisan Cuma günü sona eriyor.

Gayrimenkul sahipleri için kira geliri beyannamesi verme süresi 5 Nisan Cuma günü sona eriyor. Geçen yıl konut veya iş yerinden kira geliri elde eden herkes beyanname vermek zorunda bulunuyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesinde konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 2023 yılı kira geliri beyannamelerinin 5 Nisan Cuma günü akşamına kadar elektronik ortamda veya vergi dairelerine elden teslim edilebileceği belirtildi.

Söz konusu açıklamada, 28 Mart 2024 tarihli ve 166 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile 1 Nisan 2024'e kadar verilmesi gereken 2023 yılı "Yıllık Gelir Vergisi" beyannameleri için son tarih 5 Nisan 2024 Cuma gününe kadar uzatıldığı aktarıldı. Ayrıca 2024 Şubat dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerinin son tesliminin de yine 5 Nisan 2024 Cuma gününe kadar Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi şart.

Gerçek kişilerin bir önceki yıl kazandığı ticari, zirai, serbest meslek ve ücret geliri gibi kazançlar için de yine 1 Nisan'a kadar gelir vergisi beyannamesi doldurulması gerekiyor. Ayrıca elektronik defter uygulamasına dahil olanlar tarafından oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin ve "Elektronik Defter Beraatlarını da 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar yüklenmesi zorunlu.

Mükellefler, yıllık gelir vergisi beyannamelerini Hazır Beyan Sistemi üzerinden vergi dairesine gitmeden verebilirler. Sisteme "gib.gov.tr" adresinden 7 gün 24 saat ulaşılabiliyor.

Öte yandan yıllık gelir vergisi beyannameleri üzerinden tahakkuk eden gelir vergisi iki eşit taksitte de ödenebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum