Ev eşyasından antikaya bu pazarda yok yok

Ev eşyasından antikaya bu pazarda yok yok

Konya’da Pazar günleri eski garaj civarında kurulan Bit Pazarı, vatandaşlarca yoğun ilgi görüyor. Piyasada bulunmayan birçok ürün, bu pazarda çok uygun fiyatlara satışa sunuluyor

Ev eşyalarından hırdavata, yedek parçalardan nalbura, giyimden teknolojik aletlere birçok çeşit bitpazarı tezgahlarında vatandaşlara sunuluyor. İkinci el olarak satışa sunulan birçok malzeme çok uygun fiyatlara alıcı buluyor. Bir evin ihtiyacı olabilecek onlarca şey pazarı süslerken antika türünde ürünler de özel ilgi görüyor. Haftanın her Pazar günü bitpazarında tezgah açan satıcılar topladıkları eski ve kullanılmış eşyaları çok uygun fiyatlara bırakıyor. Pazarlık olayının da üst düzeylerde olduğu bitpazarı her hafta yüzlerce misafiri ağırlıyor. Konyalı satıcıların yanı sıra çevre illerden de gelen satıcılar, bitpazarını daha da renklendiriyor.

3-1.jpeg

VATANDAŞ ESKİYİ ARIYOR

7 yaşından bu yana pazarlarda ürün satan bitpazarı satıcısı Seyfettin Ataşoğlu, “Tezgahımda antikalar, kasetler satıyorum. Eski oyun konsolları, CD’ler, artık kullanılmayan birçok ürünü vatandaşla buluşturuyorum. Pazarcılık 7 yaşından beri içinde olduğum bir alan. Buradaki muhabbeti ve samimiyeti başka bir yerde bulabilmek zor. Vatandaş bugün eskiyi arıyor. Bu durumu pazarda çok rahat görebilmektesiniz” şeklinde konuştu.

3-2.jpg

İLGİ ÇOK YÜKSEK

Koleksiyoncular için bitpazarının bir cennet olduğunu kaydeden Konya’nın en eski antika paracısı Seyit Ali Gönç, “Eski paraları satıyorum. Koleksiyoncular tezgahıma çok yüksek ilgi gösteriyor. Daktilolar, gramofonlar, pullar, paralar, çakmaklar hatta gazoz kapakları bile satıyorum. Koleksiyon meraklıları için bitpazarı uğrak noktası. Burada aranan her şey çok rahatlıkla bulunabilir. 1970’lerden bu yana pazarlardayım. Bitpazarının güzelliği beni hep etkilemiştir. Eski değerler her zaman para eder. Tarihler ne olursa olsun değeri olan alıcı bulur” dedi.

3-3.jpg

BİR EVİN TÜM İHTİYAÇLARI VAR

Çıkma parçalar, ev gereçleri gibi birçok ürün ile tezgahını süsleyen Edip Karadeniz ise “Eskicilik yapıyorum. 10 yaşımdan bu yana pazarlarda topladığım ürünleri satarım. Sokaklardan topladığım eşyalar tezgahımı süslerken bir evin tüm ihtiyaçlarını da karşılıyor. Uygun ve ucuz fiyatlarla insanlara sunduğumuz ürünlerimiz arasında neredeyse yok yok. Tüm vatandaşlarımızı pazarımıza bekleriz. Burada aradıkları her şeyi en ideal fiyatlara bulabilirler” ifadelerini kullandı.

3-5.jpg

HOBİM TİCARETE DÖNDÜ

Mersin’den Konya’ya bitpazarında tezgah açabilmek için ve hobisinin ticarete döndüğünü kaydeden emekli polis Ramazan Koçoğlu ise şunları kaydetti: “Polislik mesleğinden emekli oldum. Uzun yıllar antika eşyalar topladım. Bu durum benim için bir hobiydi. Emekli olunca da bu hobimi ticarete dönüştürmeye karar verdim. Konya’ya Mersin’den geldim. Bitpazarının bu kadar renkli olacağını düşünmüyordum. Gerçekten bu pazarda aranan tüm eşyalar bulunmakta.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum