Etliekmeçiler yaz mesaisinde

Etliekmeçiler yaz mesaisinde

Akşama kadar fırının sıcağında zor anlar yaşayan etliekmek ustalarının hava sıcaklıklarını artması ile birlikte çalışma şartları iyice zorlaştı.

Fırın sıcağı ile birlikte hava sıcaklığının da artması ustaların akşama kadar zor anlar yaşamasına neden oluyor.
Klima altında çalışan ustalar biraz daha rahat olsa da, klimanın zararlarından etkilenen ustalar hasta olma korkusuyla klimaları çalıştıramıyor. Çalışma şartlarının zorlaştığını belirten etliekmek fırını işletmecisi ve ustası Kerim Sanlav, sıcaklıklarının artmasının kendilerine zor anlar yaşattığını söyledi.
Sanlav, “Yaz ayları bizim için en zor aylar. Zaten sıcak ortamda çalışıyoruz birde hava sıcaklıklarının artması bize zor anlara yaşatıyor. Vatandaşlara hizmet vermek için zor şartlar altında lezzetten taviz vermeden çalışıyoruz” dedi. Ramazan ayında da büyük zorluk çektiklerini ifade eden Sanlav, “Ramazan ayında gündüz fazla çalışmıyoruz. Ama ikindinden itibaren çalışmaya başlıyoruz. Oruç olduğumuz için iftara kadar zorlanıyoruz. Çalışma süresi boyunca gözümüz suda, kulağımız ezanda bekliyoruz. Ama şükürler olsun durumdan şikayetçi değiliz. Her şartta aile salonumuz ve evlere servisimiz ile hizmet veriyoruz” diye konuştu. Etliekmek yemenin mevsim tanımadığını ifade eden Sanlav, “Mevsim ne olursa olsun vatandaşlarımız etliekmekten vazgeçemiyor. Kavurucu sıcaklıkta da, dondurucu soğukta da etliekmek yiyorlar. Sadece dışarıdan gelenler merak için değil, Konyalı vatandaşlarımızda kendi yiyeceklerinden vazgeçemiyor. Konyalılar mutlaka haftada bir de olsa etliekmek yiyor. Aile için kendisi etliekmek yaptıranlar da var, bir misafiri geldi mi etliekmek yaptıranda var. Özellikle bir davette Konyalıların sofrasında etliekmek olmazsa olmazdır” diye konuştu. Sanlav, başka şehirlerde açılan etliekmekçilerin Konya’daki lezzeti sunamadığını sözlerine ekledi.
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.