Esnaflar Birliği iftarda buluştu

Esnaflar Birliği iftarda buluştu

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) geleneksel iftar yemeği programını, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in katılımı ile gerçekleştirdi. Programda şehitler yad edilirken, Konya'nın huzur şehri olduğu vurgusu yapıldı

Cemo Selçuklu Restoranda düzenlenen iftar yemeğine, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in yanı sıra, KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, İl Gümrük Ticaret İl Müdürü Haşmet Yılmaz, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Yönetimi, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, TÜRSAB Konya Şube Başkanı Kazım Yanar, Daire Müdürleri ve diğer protokol üyeleri katıldı.İftar öncesi Kur'an tilavetiyle başlayan program, protokol konuşmalarıyla sürdü.

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ

Oruçların açılması ve yemek ikramının ardından kürsüye KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan çıktı ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Diyarbakır Lice'de gerçekleştirilen operasyonlarda ve Şırnak'taki helikopter kazasında şehit düşen askerlere başsağlığı dileyen Karamercan, Ziraat Türkiye Kupasını Konya'ya getiren Torku Konyaspor'u da kutlayarak başarılar diledi.Karamercan konuşmasında, Ramazan ayının mübarek, birlik ve beraberlik, kaynaşma, yardımlaşma ayı olduğunu söyledi. Karamercan, “Biz de esnaf odaları olarak iftar yemeğimizi geleneksel hale getirdik. Birlik beraberlik içerisinde güzel bir iftar yemeğimiz olsun istedik. Dün gece bir haber aldık üzüldük. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Başımız sağolsun. Türkiye’nin başı sağolsun. Konya’nın başı sağolsun” dedi.

KONYA MÜTEVAZİ BİR ŞEHİR

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de tüm katılımcıların Ramazan ayını tebrik ederek sözlerine başladı. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Palandöken, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Meslek kuruluşları ve STK'ların önemine de değinen Palandöken, iftar yemeklerinin birbirlerini bağlayan önemli günlerden biri olduğunu dile getirdi. Konya’nın önemli bir şehir ve inanç turizminin önemli merkezlerinden bir tanesi olduğuna değindi. Palandöken, “Tasavvuf, huzur şehri. Birbirini seven, birbirini destekleyen, ülkemizin her tarafında mutlaka bir tane Konyalı işadamımız, sanayicimizin olduğu önemli bir kentimiz. Sizler olmazsanız olmaz. Bu mütevazi şehrin görkemli insanlarıyla birlikte, Hz. Mevlana’nın bu güzel memleketimizdeki ikametgahı da çok önemli” diye konuştu. Konuşmaların ardından iftar programı sona erdi ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile KONESOB Birlik Başkanı Ali Osman Karamercan, katılımcılarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI2-4-009.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.