Esnaflar, 80’ler Dizisine Ödül Verecek
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 80’ler dizisi yapımcısı Birol Güven ve ekibine ödül verecek.
Bendevi Palandöken, dizeyle ilgili yaptığı çakılmada, "80’ler dizisi Türkiye’nin çağdaş hayata geçiş dönemi ve esnafın nasıl etkilendiğini en güzel şekliyle vurgulamaktadır. Dizide evimizin anahtarını emanet ettiğimiz, mahalle esnafının süper marketlerle olan mücadelesi ve ayakta kalma çabası en iyi şekilde yansıtılmaktadır. Esnafımızdan gelen olumlu telefonlardan sonra bizde diziye beğenimizin ve samimiyetimizin bir ifadesi olarak plaket vermeye karar verdik." dedi.
“ESNAF SANATSAL OLARAK ELE ALINIYOR”
Küreselleşmenin bir sonucu olarak uluslararası büyük sermayenin gelmesiyle, bugün nostalji olarak özlemle aradığımız mahalle esnafının hızla azalmasına neden olduğunu belirten Palandöken, "80’li yıllarda mahalle esnafı yaşantımızın bir parçasıydı. O yılların kendisine has, dostluk, komşuluk, samimiyet gibi günümüz dünyasında özlem duyulan konulara değinen Birol Güven, esnafımızın yaşadığı değişimleri, toplum ve aileler üzerinde yapmış olduğu olumsuz etkileri sanatsal olarak ele almaktadır. Seksenler dizisi oyuncuları ve Birol Güven’e esnafımızı içtenlikle halkımıza yansıttıkları için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
CİHAN
Kaynak:





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.