Esnafın umudu kırıldı!

Esnafın umudu kırıldı!

Tam açılmayı bekleyen esnaf, kademeli normalleşme kararıyla yıkıldı. Aylardır işletmesi kapalı olan esnaflar, oda temsilcileri alınan bu kararın kendileri için son nokta olduğunu söyledi. Esnaf, yanlıştan dönülmesini, ivedilikle işletmelerinin açılmasını

İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı, 17 Mayıs - 1 Haziran arasında uygulanacak "Kademeli Normalleşme Genelgesi"ne tepkiler çığ gibi büyüyor. Aylardır işletmeleri kapalı olan esnaflar, tam kapanmanın ardından normalleşme bekliyordu. Esnafın beklentisi boşa çıktı ve zorda olan esnaf grubunun işyerlerinin 14 gün daha açılmayacağı kararı çıktı. Esnaf, karara tepki gösterdi. AK Parti içinde de karara tepki gösterenler oldu. 

AK PARTİ'DEN DE GENELGEYE TEPKİ GÖSTERENLER OLDU 

AK Parti MKYK üyesi, eski milletvekili Metin Külünk, sosyal medya hesabından yaptığı yaplaşımla genelgeye tepki gösterdi. 17 gün süren tam kapanma sürecinden sonra yurttaşların, kademeli de olsa hızlı bir 'normalleşme dönemine geçiyoruz' beklentisinde olduğunu ifade eden Külünk, "Özellikle başından beri sanki salgının tek merkezi Restorantlarmış gibi muameleyi bırakıp; Ayrıca tuhaf çelişkili izlenimi veren başka serbestliklerin bir mantığa oturması da bekleniyordu. Ancak genelge bu morali vermiyor; Çünkü 'Kademe Takvimi' yok. Sadece 'ikinci bir emre kadar durum bu' haberi var. Üstelik bu serbestlik zaten 17 gün öncesi aylardır olan durumla aynı" değerlendirmesini yaptı. 

ÜYELERİMİZİN AYAKTA KALMASI İMKÂNSIZ HALE GELDİ

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, üyelerinin zorda olduğunu söyledi. Öztürk, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “İçişleri Bakanlığı genelgesiyle kapalı kalacak sektörlerimizde üyelerimizin ayakta kalması imkansız hale geldi.Ya işletmelerimizi, dükkânlarımızı tamamen açalım işimize bakalım ya da Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınacak destek kararları ile önümüzü görelim.” 

adsiz.jpgKonya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk

“YETER ARTIK AÇIN İŞYERLERİMİZİ”

Konya Kahveciler ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Adil de şunları kaydetti: “Daha birkaç gün önce sayın Cumhurbaşkanımızın 17 Mayıs’tan sonra kontrollü normalleşmeye geçeceğiz açıklamasını yaparken, kabine toplantısına 1  gün kala şok bir genelgeyle kademeli normalleşmeye geçilecek açıklaması yapılıyor. İlginç olan her zaman kabine toplantısından sonra sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından sonra yayımlanan genelge, toplantıdan bir gün önce yayımlanmış olması. Sayın yöneticilerimiz şunu iyi bilin ki, hizmet sektörü olarak bizler 14 ayı aşkın bir süredir kapalıyız ve bu vakaların azalıp, çoğalmasında bizim dahilimiz yoktur. Gidin hastalığı kimler yayıyor başka yerde arayın. Eğlence ve hizmet sektörünün dayanacak gücü kalmadı artık. Birçoğu iş yerlerini kapattı, direnmeye çalışan esnaflar da borç batağına saplandı. Sağlıkları bozuldu.Bunları görmeyen, görmezden gelen, yok sayan, yok saymaya devam eden sayın Cumhurbaşkanım, sayın bakanlarım, sayın bilim kurulu üyeleri, sayın milletvekillerimiz, sayın yöneticilerimiz, sayın il ve ilçe başkanlarımız. Rabbim sizlere insaf, vicdan ve merhamet versin. Kendinizi bizim yerimize koyup bir özeleştiri yapmaya davet ediyorum. Dile kolay 14 ayı aşkın bir süredir kapalı olan ve veya kısmı açılan esnaflarımızın bir kısmı iflas etti işini kaybetti. Bir kısmı borç batağına saplandı. Tahliyeler devam ediyor, intiharlar oluyor, aileler yıkılıyor, psikolojileri bozuldu, sağlıkları bozuldu. Eşinin, çocuklarının yüzüne bakamaz duruma düştüler. Veren el durumundan alan el durumuna düştüler. Bir kısmı sadakaya muhtaç hale geldi maalesef. Bunları bize yaşatırken cana değecek ne bir destek verdiniz, ne de bir paket açıkladınız. Sevsinler sizin adaletinizi. Sevsinler sizin esnaf desteklerinizi. Yeter artık oynamayın bizimle. Yeter artık aklımızla alay etmeyin. Bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Vicdanınız rahat mı? Açın artık işyerlerimizi.” 

EMRE ÖZGÜL

4-4-6.jpgKonya Kahveciler ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Adil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum