Esnafın sesine kulak verin çağrısı

Esnafın sesine kulak verin çağrısı

Esnaf ve sanatkârlar odası, normalleşme sürecinde devlet ve halktan destek bekliyor.

Bu konu hakkında Oda Başkanı İbrahim Aypar basına açıklamada bulundu. Başkan Aypar, “Ülkemizin copid – 19 virüsü ile tanışmasıyla başlayan süreçle birlikte geldiğimiz noktada büyük oranda da olsa, virüsün hızını kaybettiği ancak esas dikkatli olunması gereken süreç bundan sonradır. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami dikkat ederek gelecekte büyük birçok tehlikenin önüne geçmiş olacağız.

Pandemi süresince Esnaf ve Sanatkârlar olarak sürecin az hasarla atlatılmasında büyük rol oynadığımızı düşünüyorum. Çünkü corona da birinci öge insandır ve insanın davranışları ve mesafesiyle alakalı olan bu olayda yine esnaf ve sanatkârımız başarıyla sahada yer almıştır. Başta Cumhurbaşkanımız ve Bakanlar Kurulunun aldığı bütün kararlara ve genelgelerine harfiyen uyan esnafımız olmuştur. Bu bağlamda, oda yönetimi olarak, krizin yönetilmesine toplumun bu farklı yaşama alıştırılmasında büyük katkı sağladık.

Pandemi süresince esnaf odası olarak bu vazifemizi yerine getirirken, işyerleri kapanmış, çalışma saatleri kısıtlanmış, yaşından dolayı sokağa çıkamayan esnaflarımız ve işyerleri açık ama halkın sokağa çıkmamasından ötürü siftahsız dükkân kapatan esnafımız adına, oda olarak, Başta Bakanlıklar, Esnaf genel Müdürlüğümüz, Üst kuruluşlarımız olan Tesk, Federasyonlar, Birliğimizle sıkı temas halinde, esnafımıza maddi destek sağlanması, Bağ kur SSK kredi borçları, işyeri kiraları ve yardım kampanyaları için çalışmalarda bulunduk. Gece gündüz oda üyelerimizin sesi kulağı olmaya gayret ettik. Maddi anlamda, esnafımıza zor günler için istediğimiz yeterli desteği alamadık. Sadece, Kredi kefalet kooperatif aracılığı ile kullanılan 4. 5. 6. Aylara ait kredilerimiz 3 ay ertelendi. Yani dün olduğu gibi bu günde yeterli desteği alamadan, bu krizden kendi imkânlarımızla çıkmaya çaba gösteriyoruz” dedi. Aypar, şunları söyledi: “Normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde Esnaf ve Sanatkârımızın geleceğe güvenle bakabilmesi devletine olan görevlerini yerine getirebilmesi ailesine ekmek aş götürebilmesi ve dahası işsiz kalmaması için artık maddi açıdan desteklenmesi şattır. Bu sebeple 3 aylığına uzatılan ve ödeme günleri gelmiş olan, Kooperatif kredilerimizin en az yılsonuna kadar tekrar uzatılması, Pandemi süresince ödenemeyen BAĞ-KUR ve SSK primleri ve sair kamuya ait borçlarımızın esnafımızın ekonomik manada kendini toparlayıncaya kadar faizsiz ertelenmesi, ayrıca kefalet kooperatifi ve KOSGEB aracılığı ile faizsiz kredi ile desteklenmesi gerekmektedir. Ayrıca bütün meslek kollarında geriye dönüşün başladığı şu günlerde kahvehane ve kıraathanelerin açık olmasına rağmen oyun oynanmamasından dolayı kahveci esnaf grubumuz zorluklar yaşamaktadır. Dolayısıyla kahvehanelerimizde oyunların en kısa süreçte serbestleşmesini bekliyoruz. Allah ülkemiz ve insanımıza böylesi salgın hastalıkları tekrar göstermesin. Tüm ulusumuza ve Emeğinin karşılığını almaya çalışan Esnaf ve Sanatkârımıza sağlıklı, bereketli ve huzurlu yarınlar diliyorum.”

ABDULLAH LEBLEBİCİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.