Esnafın pandemi sürecinde yaşadığı zorluklar hakkında bilgi aldı

Esnafın pandemi sürecinde yaşadığı zorluklar hakkında bilgi aldı

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş’la birlikte ziyaret ettiği oda başkanlarından pandemi sürecinde yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi aldı

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve Konya Milletvekili Abdüllatif Şener; Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan’ı, Konya Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Adil ve yönetim Kurulu üyelerini, Konya Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Yasin Aktaş’ı ve Konya İnşaatçılar Odası Başkanı Ali Yazar’ı ziyaret ederek, pandemi süreciyle birlikte yaşadıkları ekonomik sorunlar hakkında bilgi aldı. Ziyarette, Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan yaşadıkları sorunlar hakkında şu bilgileri vererek, “Pandemi sürecinde esnafımız zorlu bir süreci yaşamaktadır. Okulların açılmamasından dolayı yeme-içme, kırtasiye ve servisçi esnafımızın durumu iyi değildir. İlgili bakanlıklara sorunlarımızı ilettik. İş yapamamanın yanında girdi maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı dururumuz iyi değildir. Bizlerin rahatlaması için yapılandırma uygulanmalıdır. Ya da hibe verilmelidir. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederiz” dedi. Konya Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Adil, “Pandemi de en çok sıkıntıyı kahveci, kantinci ve düğün organize eden esnafımız yaşadı. Halende sıkıntılarımız devam ediyor. Vergilerimiz ve primlerimiz ertelendi. Ekim ayında bu ertelemelerin ödenme zamanı geldi. Şimdi ne yapacağız. Zaten para kazandığımızda yoktur. Ancak bu zorlu süreci yapılandırmayla atlatabiliriz.” İnşaatçılar Odası Başkanı Ali Yazar, “Yaşamaya devam ettiğimiz pandeminden dolayı işlerimiz iyi gitmiyor. Bu süreçte konut üretimi yüzde 10- ile 20 arasındadır. Ev yapanların elinde kalan evlerin satılması için konut kredisi verildi. Ancak, maliyetlerin yükselmesi ve İnşaat malzemelerinin çoğunluğu da dışarıdan geldiğinden dolayı konutların fiyatları yükseldi. Bu durum karışsında sektörün hareketlenmesi için yeni imar alanları açılmalıdır. Sektörümüzün her anlamda desteklenmesi şarttır” diye konuştu. Konya Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Aktaş’ta pazarcı esnafımızın sorunlarını anlatarak, ziyaretten dolayı teşekkür etti.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, ziyaretleri değerlendirerek, “Oda başkanlarını ziyaret ederek, sorunları hakkında bilgi aldık. Özellikle pandemi sürecinde, esnaf ve sanatkârımızın ekonomik anlamda sıkıntısının büyük olduğunu gördük. Ertelenen vergilerin ve SSK primlerinin Ekim ayında ödenmesi yapılacağı için zorlu bir süreç içine gireceklerinden bunun endişesini taşıyorlar. Zaten şu durumda da esnaf ve sanatkârlarımız ertelenen borçlarını ödeyecek durumda da değildir. Bu endişeden kurtarılması ve rahatlatılması için iktidarın yapılanmaya gitmesi gerekiyor. Ya da vergiler ve prim borçları silinmelidir. Veya hibe verilmelidir. Umarım iktidar esnaf ve sanatkârlarımızın bu isteklerini yerine getirir. Dünyanın birçok yerinde hibeler verilmektedir. Bizde de neden olmasın” şeklinde konuştu. CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Esnafımızın ve sanatkârlarımızın yaşadığı bu zorlu dönemi atlatabilmesi için mutlaka Ekim ayında ödenmesi gereken vergiler ve SSK primleri ertelenmelidir. Yeniden bir yapılanmaya gidilerek, esnaf ve sanatkarımızın rahat bir nefes alması sağlanmalıdır. Ekonomimizin temelini oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olmaya devam edip, sorunlarının da takipçisiyiz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.