Esnaf, yeni döneme hazır

Esnaf, yeni döneme hazır

Kafeler ve restoranların 1 Haziran itibariyle açılması kararı alındı. İşyeri sahipleri serbestlik kararını memnuniyetle karşılayarak, çalışmalarını hızlandırdı

İçişleri Bakanlığı kademeli normalleşme genelgesinde yeme-içme yerlerine dair ayrıntılar paylaşıldı. Yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi); - Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tüm kurallara uyulması, masalar arasında her yönden 2 metre, yan yana sandalyeler arasında 60 santimetre mesafe bırakılması, Aynı anda aynı masada açık alanlarında üç, kapalı alanlarında ise ikiden fazla müşteri kabul edilmemesi, Kaydıyla, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günlerinde 07.00-21.00 saatleri arasında masada servis, gel-al ve paket servis, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis, Pazar günleri ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis, şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir.

ESNAF NORMALLEŞME TEMİZLİĞİNE BAŞLADI

Yeme ve içme sektöründe hizmet veren esnaflar dükkânlarında masa ve sandalyeleri indirerek, temizlik yaptı. 12 yıldır Nalçacı mevkiinde kafe işletmesinde çalışan Hüseyin Kocabıyık, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından sabah çalışanlar ile birlikte iş yerine geldiğini belirterek, “Hazırlıklarımıza başladık. İşlerimize başlamaya devam edeceğiz. Müşterilerimizi bekliyoruz. Genel temizliğimizi yaptıktan sonra, müşteri kabul edebileceğiz” dedi.

adsiz-002.jpg

"HİJYEN KURALLARINA UYUYORUZ"

Hüseyin Kocabıyık, açıklanan karardan memun olduklarına belirtti. Kısıtlamaların uzun zamandır devam ettiğine değinen Kocabıyık, “İşletmelerimiz uzun süredir kapalıydı ve borçlarımız birikmeye başlamıştı yasaklardan dolayı esnaf olarak çok zorlandık. Bu kararın açıklanması olumlu bir hava oluşturdu. Biz halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için. hijyen kurallarına uyuyoruz. İnşallah bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak istiyoruz. Uzun zamandır esnaf olarak çok zorlandık. Umarım daha iyi günler ile karşılaşırız” diye konuştu.

MÜŞTERİLERDEN YOĞUN İLGİ

Yasakların açıklanmasından sonra aylardır evlerinde kapalı olan vatandaşlar yasakların kaldırılmasından sonra kafe restoranlara yoğun ilgi gösterdi Kafedeyim kafe çalışanı Hüseyin Kocabıyık, kabine kararlarından sonra müşterilerin iş yerlerine gelmeye başladıklarını aktardı, “karar açıklandıktan sonra müşterilerimiz iş yerlerimize gelmeye başladı. Gelme fırsatı bulamayan müşterilerimiz iş yerlerimizin açık olup olmadığını öğrenmek için telefon ediyorlar. İnşallah temizliğimizi tamamlayıp hijyen kurallarımızı tamamladıktan sonra müşterilerimizi kabul etmeye başlayacağız” dedi.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum