Esnaf kredilerinde yeni düzenleme

Esnaf kredilerinde yeni düzenleme

Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı İbrahim Aypar, faiz indiriminden sonra esnaf kredilerinde düzenleme yapıldığını açıkladı.

Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı İbrahim Aypar, faiz indiriminden sonra esnaf kredilerinde düzenleme yapıldığını açıkladı.

Başkan Aypar yaptığı yazılı açıklamada; “3 Ocak 2022 tarihi Cumhurbaşkanlığı 5061 sayılı kararnamesinin, 5. Maddesine göre, Kredi kefalet kooperatiflerinden limiti aşmamak koşuluyla 2 defa kredi kullanılacağı 3. Bir krediyi kullanamayacağı yayımlanmıştı. Kredi limitlerin yükseltilmesi faizlerinin indirilmesiyle, Esnaflarımızın sermaye ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri açısından odalarımızın ve üst kuruluşlarımızın müracaatları neticesinde,

22 Ekim 2022 tarih, 6250 sayılı alınan yeni kararla, önceki karar düzeltilerek, Esnaf ve Sanatkârımızın “kredi hesap sayısı ikiyi” ibaresi “kredi hesap sayısı üçü” şeklinde ve “devam eden ikiden fazla” ibaresi “devam eden üçten fazla” şeklinde değiştirilmiştir. 

Böylelikle kredi kullanacak esnaf ve sanatkârımızın, geriye dönük bir yıllık süre dikkate alınarak bir yıllık süre içinde en fazla üç defa faiz indirimli kredi kullandırılabilecek ve toplamda geri ödemesi devam eden faiz indirimli kredi hesap sayısı üçü geçmeyecektir” dedi. 

Aypar, şu bilgileri verdi: “KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç olmak üzere; KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini bitiren, başvuru tarihinde 35 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkârlara KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Bankaya sunmaları durumunda 300 bin TL’ye kadar yüzde 100 faiz indirim oranı uygulanarak kredi kullandırılabileceğini” belirterek,

Tüm esnaf ve sanatkârımıza hayırlı ve bereketli olması umuduyla, bol bereketli kazançlar dilerim açıklamasında bulundu”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.