Esnaf daha kötüsünü düşünmek istemiyor!

Esnaf daha kötüsünü düşünmek istemiyor!

Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Şen, “İnşallah bayram sonu piyasada bir hareketlilik olur.  Bayram sonrası gidişatın bugünkü gibi olmasını düşünmek dahi istemiyoruz” dedi  

 

Koronavirüs insan sağlığına olumsuz etki ettiği gibi, ekonomiye ve sektörlere de darbe vuruyor. Çoğu sektör, Koronadan dolayı büyük bir çıkmaz yaşıyor. Sektörlerdeki iş kaybı yüzde 100'leri buluyor. Konya Şoför Nakliyeci e Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Şen, ticari araçların çalışmadığını, nakliye sektöründe de çok az iş yapıldığını söyledi. İş kayıplarının yüzde 95'i bulduğunu ifade eden Başkan Şen, hafta içi tek müşteri ile gününü tamamlayan esnafın olduğunu da aktardı. 

İŞ KAYBIMIZ 2 BUÇUK AYI BULACAK

Koronavirüs dolayısıyla en büyük darbeyi alan sektörlerden birinin nakliye sektörü olduğunu dile getiren Şen, şunları kaydetti: “Esnafımız zaten borçluydu. Kıştan yeni çıktık. Ülke olarak bir ekonomik kriz atlattık. Biz, 2020 yılının Haziran ayından sonra piyasada bir hareketlilik bekliyorduk. Tam işe başlayacağız dedik, Korona çıktı. Bu virüs hesabımızda yoktu. Böyle olunca da bütün planlamalarımız boşa gitti. Her yıl Ramazan ayında zaten bizim işlerimizin yüzde 70'i dururdu. Bizim yaklaşık 1 aydır işimizde bir durgunluk daha var. Ramazan ile birleşince bu sıkıntılı süreç 2, 2 buçuk ayı bulmuş oluyor. İnşallah Ramazan Bayramı sonrasında sektörlerde bir hareketlilik olur. Beklentimiz bu yönde. Bayram sonrası gidişatın bugünkü gibi olmasını düşünmek bile istemiyoruz. Biz, bazı şeylerin daha kötüsünü yaşamak istemiyoruz.”  

10-3-003.jpg

ÜYELERİMİZ GECE GÜNDÜZ BİZİ ARIYOR

Devletin açıkladığı önlem paketi ile esnafa kredi imkânı sağlandığının da altını çizen Şen, “Krediden herkes yararlanamıyor. Zaten esnaf borçlu dedik. Esnafın çoğunluğunun da sicili bozuk. Bu dönemde banka ile hiç işi olmayanlar bile çareyi kredide arıyor. Açıklanan destek paketi de esnafa kısa süreliğine nefes aldırır. O da en fazla 2 ay bir rahatlık sağlar. Peki sonrası? Biz, şartlar ne olursa olsun umudumuzu kaybetmiyor, devletimizden destek bekliyoruz. Ramazan ayının sonuna doğru esnaf için bir paket daha açıklanmalı. Üyelerimiz gece gündüz bizi arıyor. Bilinmezlik içindeler. Biz, bu olumsuzluğa direnmeye çalışacağız. Çoğu esnafımız doğal olarak iş yapamıyor. Nakliyecilerin büyük kısmı, evden eve taşımacılar, vinççiler, taksiciler istirahat halinde. Bizim işlerimiz biraz da inşaata bağlı. İnşaat sektörü de durdu. Bakalım, gelişmeleri yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.