Eskişehir'in özel sesleri müziğin ritmiyle sahnede buluştu

Eskişehir'in özel sesleri müziğin ritmiyle sahnede buluştu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda özel gereksinimli öğrencilerden oluşturulan "Özel Sesler Korosu"nun üyeleri, sahnede birlikte olmanın verdiği güçle öz güvenlerini artırdı.

Eskişehir'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Atatürk Güzel Sanatlar Lisesinin koro şefi Özlem Dinç yürütücülüğünde, 24 özel gereksinimli öğrenci ile "Özel Sesler Korosu" kuruldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin desteğiyle geçen aralık ayında Dr. Safa Halaç Özel Eğitim Ortaokulu, Özkan Halaç Özel Eğitim Meslek Okulu ve Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek Ortaokulu işbirliğiyle çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda, Özlem Dinç yürütücülüğünde, okullarındaki müzik öğretmenleri tarafından seçilen down sendromlu, otistik, bedensel ve zihinsel engelli 24 öğrenci ile koro oluşturuldu.

Görme engelli müzik öğretmeni İsmail Cemre Ilgın şefliğinde türkü, marş ve popüler müzikleri içeren 11 eseri repertuvarına alan "Özel Sesler Korosu" ilk konserini, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde verdi.

Öz güvenleri artan koro üyeleri, özel gereksinimli bireylere dikkati çekmek için yurt içi ve dışındaki etkinlik ve festivallerde de konser vermek istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.