Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın 19 Mayıs Mesajı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın 19 Mayıs Mesajı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Mesajında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97 yıldır olduğu gibi...

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97 yıldır olduğu gibi yine gurur coşku ve kıvançla kutlandığını belirten Vali Tuna, gençleri el üstünde tuttuklarını anlattı. Vali Tuna mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, kahraman Mehmetçik ve fedakar Türk milletinin bağımsızlık tutkusu ve vatan sevgisiyle başlatılarak büyük zaferle sonuçlanan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu gerçekleştiren istiklal mücadelesinin ilk adımının 97. yıl dönümünde; Türk gençliğine armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı bir kez daha gurur, coşku ve kıvançla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde, ’Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir’ dediği gibi cumhuriyet hazinesine gençlerimizin sonsuza kadar sahip çıkacağını biliyoruz. Geçmişini bilmeyen, örf-adet, gelenek-göreneklerine bağlı kalmayan, dilini, kültürünü koruyamayan toplumlar yok olmaya mahkumdur. Bu nedenle bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak görüyoruz. Hepimizin amacı; gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmak ve dünyamızın bu hızlı değişiminde ülkemiz hızla büyür ve kalkınırken, gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi, en güzel imkanları sunmaktır" ifadelerine yer verdi.

Gençlere de seslenen Vali Tuna, mesajını şu şekilde noktaladı;

"Sevgili gençlerimiz; her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak olarak, bilimin ve teknolojinin ışığında alacakları eğitimle ülkemizi, milletimizi daha ileriye taşıyacak, buna engel olmak isteyenlere de asla fırsat vermeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle gençlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.