Eski İBB Başkanından flaş Başakşehir sözleri! "Çalıntı bir kulüptür"

Eski İBB Başkanından flaş Başakşehir sözleri! "Çalıntı bir kulüptür"

Süper Lig şampiyonu Başakşehir'in köklerini atan eski İBB Başkanı Nurettin Sözen, ''Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Spor’u kurdum, bu da onun futbol takımıydı." dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Süper Lig ‘pandemi sezonu'nda Başakşehir'in şampiyonluğu ses getirmeye devam ediyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul BŞB Başkanı olduğu döneme atıf yaparak “Ben kurdum” dediği turuncu-lacivertli kulübün kökleri 1990'a dayanıyor.

O dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Nurettin Sözen, Sözcü gazetesine konuştu.

İşte kuruluş hikâyesi ve kurucu başkanın 30 yıl sonra gelen şampiyonluk için hissettikleri…

 

EN BÜYÜK SPOR KULÜBÜYDÜ

“Başakşehir teknik heyetini ve futbolcularını kutluyorum, yöneticilerini kutlamıyorum. Başakşehir'in -bu kelimeyi pek sevmem ama- çalıntı bir kulüp olduğunu söylemek mecburiyetindeyim. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Spor'u, bakanlıktaki bir yakınım vasıtasıyla kurdum. Türkiye'nin en büyük spor kulübüydü. 20 dalda sporcuları vardı, federeydi. Liglerde görev yapıyorlardı. Ve Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nün futbol takımıydı bu.”

KATARLILARA SATILACAK DİYORLAR

“Belediye meclisinden, yönetim kurulundan karar almadan Başakşehir Futbol Kulübü kuruldu. Yani o kulüp, Başakşehir olarak ilan edildi. Şimdi de söyleniyor ki Katarlılara, Uzak Doğululara satılacak; hiçbir kamu kuruluşuna değil… Hani büyükşehirden koparır da Başakşehir Belediyesi'ne veya devletin bir kamu kuruluşuna bağlarsınız. Hayır! Sadece işadamlarının görev yaptığı, belli amaçlarla kurulmuş bir kulüp gibi büyükşehirden koparıldı.”

 

HEM SEVİNİYORUM HEM ÜZÜLÜYORUM

“Takımda bizim zamanımızdan kalma sporcular da var. Belediyenin olanaklarıyla, belediyenin statlarında yetiştiler. Ve de hiçbir belediye organından izin almadan, bir satış işlemi gerçekleşmeden kulüp, Başakşehir olarak ilan edildi. Bir bakıma ‘Benim kulübüm şampiyon oldu' diye seviniyorum. Ama ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden nasıl Başakşehir koparıldı' diye üzüntü duyduğumu söylemeliyim.”

 

ERDOĞAN SAHİP ÇIKMADI

“Başakşehir FK'yı kimin kurduğu belli değil… Piyasada iyi bilinen bazı iş adamlarının kurduğu bir gerçek. Sayın Erdoğan da bunu Büyükşehir'den koparıp verilmesine göz yuman bir yönetici. Bana göre durum bu. Kendisinin kurmuş olması mecazi manada doğrudur.”

DAHA ÖNCE DE ŞAMPİYON OLDU

“Bunların kökeni esasında İSKİ Spor'dur. Belediyede, itfaiyede ve İETT'de voleybol vardır. İSKİ'de de futbol vardı. İSKİ Spor'dur. Benim dönemimde de şampiyon olmuştu ligde. Şimdi o kulüp bugün ortalıkta yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.