Erol Mütercimler açıkladı! Dolar 10 lira olur

Erol Mütercimler açıkladı! Dolar 10 lira olur

Dolar kuru kısa bir aranın ardından yeniden yükselişe geçti. Dolar kuru 7 Ağustos’ta kırdığı rekoru tazelemeye çok yakın seyrederken Erol Mütercimler’den yeni tahminler geldi.

Dolar kuru dün Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’in koronavirüs aşısının bulunduğuna yönelik yaptığı açıklamalarla 7.19’a kadar gerilese de bugün itibariyle 7.35 liraya kadar tırmandı. Yaptığı analizlerle adından sıkça söz ettiren Erol Mütercimler youtube kanalı için çektiği videoDA “Dolar nereye kadar yükselecek?” sorusuna cevap verdi.

Erol Mütercimler dolar kurundaki bu yükselişin sürpriz olmadığını belirtirken daha önce 2018’de yaşadığımız dolar kuru şokunun nedeninin yurt dışı kaynaklığı olduğunu ancak şuanda yaşanan dolar kuru şokunun tek adam rejimi içerisinde yapılan yapısal yanlışlıklardan ve kendi kötü ekonomi yönetimimizden kaynaklandığını öne sürdü.

Mütercimler konuyla ilgili şöyle konuştu

ADAMLAR UCUZ DOLARI ALDILAR GİTTİLER

“ Merkez Bankası tarafından dolar kurunu baskılamak için piyasaya para ve ucuz kredi dağıtıldı. Bu dağıtılan ucuz kredilerle millet koştu betona yatırım yaptı. O müteahhitler o paralarla Türk Lirası’na karşı olan güvensizlik, hükümetin ekonomik politikalarına olan güvensizlik nedeniyle dolar aldı altın aldı. Şimdi buraya lütfen dikkat edin. Şimdi burada stratejik yanlışlığa burada ki akıl oyununa lütfen dikkat ediniz. Bakın şimdi Merkez Bankası dolar kurunu baskılıyor mu? yani olması gereken değerden daha ucuz mu? Bu sefer ne oldu yurt dışındaki yatırımcılar paradan para kazanan o büyük kapitalist unsurlar Türkiye’deki ucuz doları almaya başladılar. Adamlar ucuz doları aldılar gittiler”

"IMF GİDİLİRSE DOLAR 10 LİRA OLUR"

Erol Mütercimler bir mala olan talep arttıkça fiyatının da artacağı finansal bir gerçek olduğunu söylerken gerekli yapısal ve ekonomik düzenlemeler yapılmadıkça Türkiye’nin IMF’nin kapısında gitmekten başka çaresinin olmadığını, IMF’ye gidildiği taktirde de dolar kuru 10 lira olacağını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum