Ermenistan işgalinden kurtarılan Laçin'e Azerbaycan bayrağı dikildi

Ermenistan işgalinden kurtarılan Laçin'e Azerbaycan bayrağı dikildi

Ermenistan’ın teslim etmesi gereken üçüncü ve son bölge olan Laçin'i Azerbaycan ordusu teslim aldı. 28 yıl sonra Laçin'e giren Azerbaycan ordusu şehir merkezine bayrak dikti.

Azerbaycan-Ermenistan arasında imzalanan barış anlaşması kapsamında Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilmeye devam ediyor. Rusya'nın arabuluculuğunda imzalanan anlaşma kapsamında Ermenistan’ın teslim etmesi gereken üçüncü ve son bölge olan Laçin de resmen Azerbaycan’ın kontrolüne geçti. Dağlık Karabağ'ın Laçin bölgesine 28 yıl sonra giren Azerbaycan askerleri, kent merkezine bayrak dikti.

AZERBAYCAN BAYRAĞI LAÇİN'DE DALGALANDI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın paylaştığı görüntülerde, şehre giren askerlerin komutanı, bayrak asılan binanın önünde Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e hitaben, "Sayın Başkomutanım, Azerbaycan bayrağı Laçin kentinde dalgalanmaktadır. Yaşasın Azerbaycan. Yaşasın Başkomutan. Karabağ, Azerbaycan'dır" dedi.

LAÇİN KORİDORU ERMENİLERDE KALACAK

Öte yandan Ermenistan tarafı Laçin koridorunun denetimini elinde tutmaya devam edecek. Söz konusu koridor, resmen tanınmayan Karabağ yönetimi ile Ermenistan’ı birbirine bağlıyor.

Dağlık Karabağ'da Azeri ve Ermeni ordularının temas hattında konuşlandırılacak olan Rus barış güçleri Laçin koridoru boyunca da görev yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.