Ermenistan ateşkesi bozdu sivillere saldırdı

Ermenistan ateşkesi bozdu sivillere saldırdı

Ermenistan, barışın kurallarına uymadığı gibi savaşın da kurallarına uymuyor: 9 şehit 34 yaralı

İşgalci Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden, Azerbaycan’ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 9 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hacıyev, Ermenistan’ın ateşkesi hiçe sayarak Gence şehrine, sivil yerleşim birimlerine saldırarak savaş suçu işlediğini bildirdi. Ölenlerden 4’ünün kadın, yaralılardan ise 16’sının kadın, 6’sının çocuk olduğu öğrenildi.

ŞEHİT OLAN AZERBAYCANLI SAYISI 41’E YÜKELDİ

Ermenistan’ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle gerçekleştirdiği saldırılarda vefat eden sivil sayısı 41’e, yaralı sayısı 205’e yükseldi. Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova’da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ’daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.

Azerbaycan Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan tarafından fırlatılan füzelerin, Gence kentinde sivillerin oturduğu konutlara isabet ettiği belirtildi. Açıklamada, saldırı nedeniyle 9 kişinin hayatını kaybettiği, 34 kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırının şiddetiyle yıkılan evlerin enkazında arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, ölenlerden 4’ünün kadın, yaralılardan ise 16’sının kadın, 6’sının çocuk olduğu aktarıldı. Ermenilerin Ağdam ilinin Çemenli ve Zengişalı köylerine gerçekleştirdiği yoğun top atışı sonucunda ise Çemenli köyünde Gündüz Hüseynov (46) yaşamını yitirdi.

ÖLEN AZERBAYCANLI SAYISI 41’E YÜKSELDİ

Ermenistan’ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitiren sivil sayısı 41’e, yaralı sayısı 205’e yükseldi. Ermenistan’ın saldırılarında 1.165 ev, 57 apartman, 146 kamu binası kullanılamaz hale geldi. Bu arada Azerbaycan ordusunun Ermenistan’a ait İHA’yı düşürdüğü bildirildi. Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova’da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ’daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.