Ermeniler savaş suçu işliyor!

Ermeniler savaş suçu işliyor!

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentine füze saldırısı düzenledi. Saldırılarda aralarından küçük yaşta çocukların da bulunduğu 20’den fazla sivil hayatını kaybetti. Bu alçak saldırıyı ise dünya ülkeleri görmezden geldi

27 Eylül’de Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ bölgesinde başlayan Azerbaycan-Ermenistan arasındaki savaş insani ateşkes ilan edilmesine rağmen devam ediyor. Azerbaycan ordusu Karabağ bölgesindeki şehirleri ve köyleri bir bir Ermenistan işgalinden kurtarmaya devam ediyor. Azerbaycan’ın sahadaki askeri başarısına karşılık veremeyen işgalci Ermenistan ordusu Gence, Mingeçevir gibi şehirlerdeki sivil yerleşim merkezlerine saldırmaya devam ediyor. Önceki gün Ermenistan ordusunun Gence şehrine gerçekleştirdiği füze saldırısında 20’den fazla Azerbaycan Türkü şehit oldu. Ermenistan’ın çatışmaların başladığı günden bu yana sivil yerleşim merkezlerine yaptığı saldırılarda 100’e yakın sivil hayatını kaybederken, binlerce insan da yaralandı. Saldırılarda çok sayıda ev ve kamu binası da zarar gördü. Ermenistan ordusu sadece sivil yerleşim merkezlerini değil mezarlıklara bile saldırıyor.

4-4.jpg

DÜNYA ALÇAK SALDIRIYA SESSİZ KALDI

Aralarında küçük yaşta çocukların hatta bebeklerin de hayatını kaybettiği saldırılara Azerbaycan, Türkiye ve Pakistan gibi ülkelerde büyük infiale neden olurken, Avrupa ülkeleri, Arap ülkeleri, ABD ve Rusya ise Ermenistan’ın bu alçak saldırısına sessiz kalmayı tercih etti. Türk milleti ve Türk devleti kardeş ülke Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğinin altını çizdi. 1992 yılında Azerbaycan’ın Hocalı Kasabasında 700’e yakın Azerbaycan Türk’ünü katleden Ermenistan, aradan geçen 28 yılda hiç değişmediğini gösterdi. Sözde medeni dünya ise Ermenistan’ın işlediği savaş suçlarına sessiz kalarak, üç maymunu oynamaya devam ediyor.

4-3.jpg

TÜRKİYE AZERBAYCAN’IN YANINDA

10 Ekim’de ilan edilen insani ateşkese de uymayan Ermenistan’a Fransa gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra bazı Arap ülkeleri, Rusya ve İran da destek veriyor. Türkiye ise yıllarca Azerbaycan ordusuna askeri ve lojistik destek vererek, orduyu savaşa hazır hale duruma getirdi. Azerbaycan halkı ise kendilerinin yanında olan Türkiye ve Pakistan’a minnettarlığını ifade ediyor. Türk medyası Karabağ’da yaşanan gelişmeleri anlık duyururken, sosyal medyada da milyonlarca Türk vatandaşı profillerine Türkiye ve Azerbaycan bayrakları koydu. Cephede savaş sürerken, sosyal medyada da Ermenilerin yalanları ve kara propagandası deşifre ediliyor. Gence saldırılarının ardından sosyal medyada “bebek katili Ermenistan” hashtagi açıldı. Azerbaycan ve Türkiye vatandaşları dünyanın dört bir yanına Ermenistan’ın işlediği savaş suçlarını göstermek için seferber oldu.

4-5.jpg

AZERBAYCAN İKİ ERMENİ UÇAĞINA DA DÜŞÜRDÜ

SİHA’larla ordusunu daha da güçlendiren Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ağır kayıplar verdirmeye devam ediyor. Dün gece yarısında yeniden ilan edilen insani ateşkesi tekrar ihlal eden Ermenistan’a Azerbaycan ordusundan sert bir cevap geldi. Azerbaycan, sadece 1 günde 2 adet Ermenistan uçağını düşürdü. SİHA’ları sahada aktif bir şekilde kullanan Azerbaycan ordusu onlarca tankı imha ederken, 3 adet S-300 Hava Savunma Sistemini de yok etti. Azerbaycan’ın karşı harekatında binlerce Ermenistan askeri, PKK’lı terörist ve Vagner savaşçıları da öldürüldü.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.