Ermenek'teki maden faciasıyla ilgili 8 kişi gözaltında

Ermenek'teki maden faciasıyla ilgili 8 kişi gözaltında

Ermenek'teki maden faciasında işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili 7 kişi gözaltına alınırken, maden sahibi aranıyor.

Ermenek'teki maden faciasında işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili 7 kişi gözaltına alındı, 1 kişi aranıyor.

"MADEN SAHİBİ ARANIYOR"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gözaltına alınan 8 kişiden 3'ünün maden sahiplerinden, 5'inin teknik personellerden olduğunu açıkladı. Yıldız, "Başsavcı, aranan kişinin ocağın sahibi, ortaklarından olduğunu söyledi." dedi. Bakan Yıldız, açıklamalarına şöyle devam etti;

"ÇOK NET VE AÇIK BİR HATA VAR"

"Burada net ve çok açık bir hatanın olduğunu görüyoruz. O da işletmecilikten kaynaklanan ki bunlar idari soruşturmalar, arkadaşlarımız tarafından tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Eski ocağın yaklaşık neredeyse 6-7 metre kadar daha yanına yaklaşıp, oradan suyun boşalabileceği bir mesafeye gelmişler. Tabii ki bu çok açık bir hata. Bunun yapılmış olmasını hiç ama hiç doğru bulmadığımızı ve bunun da bedelinin çok ağır olduğunu bir kez daha söylemek isterim. Bu açıdan idari soruşturma devam edecek ama ilk bulgularımızda böyle bir eski ocağa bu kadar net bir yaklaşmanın olduğunu görüyoruz. Zaman zaman ikaz edilmiş işçiler tarafından, 'daha 50-60 mesafemiz var herhangi bir sıkıntı yok' denmiş.

"8 KİŞİLİK BİR GÖZALTI VAR"

8 kişilik bir gözaltı var. Birisi, şu anda ulaşılamadığı için yakalama emri çıkartılmış durumda. Ocağın sahibi olan kişi olduğunu Sayın Başsavcımız söyledi. Diğer iki kişinin ikisi yine ocağın sahiplerinden. Ortaklarından olduğunu belirttiler. 5 kişi de teknik personel. dolayısıyla toplam 8 kişi üzerinde.

"ÇOK BARİZ BİR HATA"

Geldiğimiz noktada, şu anki mevcut kazanın olduğu ocak, suyun patladığı ve boşaldığı yerde 6-7 metre kadar daha altına giriyor. Bu şu demek; bir kere bu kadar mesafe yaklaşılamaz veya bu kadar altına girilemez. Bu çok bariz bir hata, fahiş bir hata."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.