Ermenek'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

Ermenek'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'te madende mahsur kalan 18 işçiden ikisinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Yıldız, yaptığı açıklamada, yoğun çabalar sonucunda 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldığını belirtti.

"DNA TESTLERİ YAPILACAK"

Bir müddet sonra bu işçilerin çıkaracaklarını ifade eden Yıldız, "Bundan sonra bir süreç var. O süreç içinde AFAD ekibinin ve AFAD Başkanının yürüteceği bir çalışma olacak. Buradan ambulanslarla Ermenek Devlet Hastanesine kaldırıldıktan sonra savcılığın uygun görmesi halinde aileleriyle beraber DNA testine tabi tutulacaklar. Buna savcılığımız karar verecek" dedi.

Yıldız, şunları kaydetti:

"Ailelerimizin, özellikle 18 işçi kardeşimizin ailelerinden tespit edilmiş bulunan 24 yakını üzerinde Başsavcılığımızın uygun görmesi halinde DNA testi yapılacak. Bizim arama kurtarma faaliyetlerimiz 24 saat kesintisiz şekilde devam ediyor. Şu anda bulunduğumuz noktada bazı problemlerimiz var, bazı yerlerde çökmeler var. Bir kısım yerlerde kömürün zeminde 1-1,5 metreye kadar çıktığı yerler var. Onları temizliyor olmamız lazım."

"Suyun çekimiyle alakalı desandrede geldiğimiz 306 metrelik yürüme yolunda da bazı sıkıntılarımız oluştu, onları da aynı şekilde gidermek için tüm arkadaşlarımızla beraber gayret ediyoruz. Ekiplerimiz hazır bulunuyorlar. Ocaktaki çalışmalar devam edecek. Bu arada metan gazı seviyesinde bir miktar yükselme oldu. Emniyet açısından yalnızca nefeslikte bulunan arkadaşlarımızı geçici bir süreliğine dışarı çıkardık."

İŞÇİ YAKINLARI MADENE VE HASTANEYE AKIN ETTİ

Haberin duyulmasının ardından işçi yakınları maden ocağına ve Ermenek Devlet Hastanesine gelmeye başladı. Bazı işçi yakınları ocağı tepeden gören noktalara çıkarak gelişmeleri takip etmeye çalışıyor. Polis ve jandarma, maden ocağı sahasında ve hastane önünde güvenlik tedbirini artırdı.

Hastane önüne çok sayıda çevik kuvvet ekibi gönderildi. Artan yoğunluk nedeniyle güvenlik güçleri, hastane çevresine yaklaşık 100 metre mesafede güvenlik koridoru oluşturuldu. Öte yandan, hastaneye işçilerin birinci derece yakınlarının dışında kimse alınmıyor.

Cansız bedenlerine ulaşılan 2 işçi, madenden çıkarılarak ambulanslarla Ermenek Devlet Hastanesine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.