Erken seçim olacak mı? Sarıkaya açıkladı

Erken seçim olacak mı? Sarıkaya açıkladı

Erken seçim siyasette muhalefet tarafından dillendiriliyor. Peki erken seçim olacak mı? HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşesinde görüşünü paylaştı.

Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener ortak bir basın toplantısı düzenleyerek erken seçim çağrılarını yineledi. Benzer çağrılar DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ve HDP cephesinden de gelmeye devam ediyor. 

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, “Seçimin çağrısı var sandığı yok” başlıklı yazısında “Seçim mevsimine erken girildiği doğrudur, ancak sandığı henüz ufukta görünmüyor” görüşünü savundu. 

Seçim koşullarının oluşmadığını ifade eden Sarıkaya, Erdoğan’ın dün yapmış olduğu grup toplantısı konuşmasındaki  “Kürt sorunu diyorlar; ne Kürt sorunu? Bu ülkede Kürt sorunu yoktur. Bunları biz çözdük”, “Hala parlamenter sistemi savunanlar var. Bu ülke yıllar yılı bu sistemi denemedi mi? Sistem değiştirildi ve yoğun bir şekilde yol alındı. Bu tarihi reformu milletimizin umutları ve talepleri doğrultusunda Cumhur İttifakı çatısı altında gerçekleştirdik. Cumhur İttifakı Türkiye'nin en geniş tabanlı siyasi dayanışma örneğidir...” gibi ifadeleri hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Yeni çizilen yol haritası da gösteriyor ki kulislerde tahmin edilenler olmayacak.
Daha önce de bu sütunda kaleme aldım, reform paketi daha çok uygulamadan kaynaklanan sorunların çözümüne odaklı kalınacak.
Ne sistem değişikliği, ne de yeni bir demokratik açılım paketi olacak…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.