"Erbakan Hoca düşünce insanıydı"

"Erbakan Hoca düşünce insanıydı"

Medeniyet Fikir Düşünce Siyaset İktisat Derneği Konya Temsilciliği tarafından 26-27 Aralık 2020 tarihleri arasında Necmettin Erbakan Sempozyumu düzenlendi 

Medeniyet Fikir Düşünce Siyaset İktisat Derneği Konya Temsilciliği tarafından 26-27 Aralık 2020 tarihleri arasında Necmettin Erbakan Sempozyumu düzenlendi. Online gerçekleşen sempozyumda Necmettin Erbakan Sempozyumunun birinci gününde Medeniyet Derneği Genel Başkanı Ali Öztürk’ün oturum başkanlığında Devlet Eski Bakanı Teoman Rıza Güneri, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, 20.Dönem Bolu Milletvekili Mustafa Yünlüoğlu ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Mahmut Hakkı Akın konuşmacı olarak yer aldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Medeniyet Derneği Konya Temsilcisi Veyis Ersöz Necmettin Erbakan’ı anlamaya, ideallerini yeni nesillerle buluşturmaya gayret ettiklerine dikkat çekerek, “Bizler ne yazık ki pandemi nedeniyle aynı çatı altında toplanıp bu programı hayata geçirememiş olmanın üzüntüsünü yaşamaktayız. Konya’mızın ve ülkemizin yakın tarihine derin izler bırakan 54. Hükümet Başbakanı, Konya’nın medarıiftiharı, gönlü mazlumdan yana olan değerli büyüğümüz Necmettin Erbakan’ı anlamaya, ideallerini yeni nesillerle buluşturmaya gayret etmekteyiz” dedi.

‘ERBAKAN HOCANIN UFKU GENİŞTİ’

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ufkunun geniş olduğuna dikkat çekerek, “Hocanın ufku çok genişti. Allah ondan razı olsun. Erbakan Hoca’nın en önemli özelliği de şuydu: Erbakan Hoca sadece Erbakan Hoca değildi. Arkadaşlarıyla Erbakan Hoca’ydı. Bütün arkadaşlarına sadıktı, vefalıydı, severdi. Hepsine görev verirdi. Kimsenin görevsiz kalmasını istemezdi. Kendi özel kadrosunun yanında ikinci, üçüncü kadroyu da yetiştirdi. O dönem cemaat liderlerinin çoğu bunu anlamadı. Zannettiler ki, Erbakan Hoca istişareye önem vermeyen, kimsenin önünü açmayan birisi. Halbuki şimdi geçmişe bakıyoruz, bugünlere bakıyoruz. Bugün Türkiye’deki elle tutulur STK’ların hepsi, MÜSİAD’tan MEMUR-SEN’e kadar diğer STK’lara kadar hepsinde rahmetli Erbakan Hoca’nın fikri, yönlendirmesi, yol açıcılığı vardır. Erbakan Hoca insan yetiştirir, insanın önünü açardı. En önemli özelliklerinden bir tanesi de İslam’ı dört duvarın arasından çıkarıp meydana indirdi. Teknoloji, siyaset, yönetim alanında rahmetli Hoca hepimize örnek oldu.” diye konuştu. 

‘FİKİR, DÜŞÜNCE VE AKSİYON İNSANIYDI’

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Fikir, düşünce ve aksiyon insanı olduğuna dikkat çeken Devlet Eski Bakanı Teoman Rıza Güneri, “Vefatının 10. Yılında da fikirlerinin konuşulması artarak devam ediyor. Bu da diğer liderlere olan farkını halkla teması açısından, ortaya koyduğu vizyon açısından net olarak ortaya koyuyor. Fikir, düşünce ve aksiyon insanıydı Erbakan Hocamız. Bugün pek çok fikir insanı vardır. Düşünceleriyle insanlara hizmet etmiştir. Ama bunu aksiyona çeviren, insanlara yansıtan, bunun etrafında kitleler oluşturan, dönüşüm yaşatan kişi sayısı çok azdır. Bunların başında Erbakan hoca gelmektedir çağımızda. Çok iyi yetişmiş bir derviştir Erbakan Hoca. Bir mücahittir, ideologdur, beyefendidir, önder ve lider kişiliği vardır. Erbakan Hoca kadar medeniyetimize, İslam’ın üstünlüğüne, İslam’ın insanlara refah getireceğine huzur, mutluluk, saadet getireceğine inanan başka ikinci bir kişi tanımadım. Son derece nazik, edepli, her zaman önü ilikli duran, hiçbir zaman hayatında bacak bacak üstüne attığını görmediğiniz bir edebe, nezakete sahiptir. Son derece nezih, şık ve temiz giyinirdi. Enerjik ve dinamikti. Son derece güzel sözlüydü. Güler yüzlüydü, vefalıydı. Merhametliydi. Erbakan Hoca’nın çeşitli olaylar karşısında gözyaşını tutamadığını çoğu zaman biliriz. Aşırı zekiydi. Çok kuvvetli de bir hafızası vardı. Aşırı da çalışkandı Erbakan Hocamız. Nüktedan, zekicede espriler yapan birisiydi” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.