‘Engelli arkadaşlarımıza önemli görevler veriyoruz’

‘Engelli arkadaşlarımıza önemli görevler veriyoruz’

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Partisinin Akşehir İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yapan görme engelli Hüseyin Çığ, yürüme engelli Fatime Akçam ile ortopedik engelli Ahmet Durmuş’u misafir ederek birlikte basın açıklaması yaptı.  

Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Engelliler Günü’nün önemine değinerek, “Bugünü tekrar hatırlatmak, farkındalık oluşturmak, bilinçlendirmek için Gelecek Partimizin engellilerle ilgili politikalarını kamuoyuyla sizlerle bugün vesilesiyle tekrar paylaşmak istedik” dedi. 

Ekici, Partisinin Akşehir İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yapan görme engelli Hüseyin Çığ, yürüme engelli Fatime Akçam ile ortopedik engelli Ahmet Durmuş’u misafir ederek birlikte basın açıklaması yaptı.  

AVRUPA’DAKİ STANDARTLARI SAĞLAYACAĞIZ

Engelliliğin artık bir insan hakları konusu olduğunu ifade eden Ekici, “Sorunların sadece özel günlerde değil, yılın 365 gününde gündemde olmasını sağlayacağız. Saygın ve onurlu birer vatandaş olarak hak ettikleri pozitif ayrımcılıklarla Onları hayata ve toplumsal yaşama sıkı sıkıya bağlayacak tüm çalışma ve çabanın içinde olacağımızın sözünü veriyoruz. Engellerin kaldırılması ve onlara eşit yaşam hakkı sunulması noktasında daha duyarlı olunması için hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğinin farkındayız. Engellilerimizle birlikte yılın her günü engelsiz bir dünyada yaşama isteğimizi ve çabamızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Gelecek Partisi olarak iktidara geldiğimizde inşallah teorik olarak dünyadaki, Avrupa'daki gelişmiş ülkelerdeki muasır, çağdaş ülkelerdeki engelliler standartlarında, kamuda, özelde, caddede, sokakta tüm alanlarda gerekli olan standartları inşallah sağlayacağız. Başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere tüm kamuoyuna bu sözü veriyoruz” diye konuştu. 

ENGELLİ PARTİLİLERİ TANITTI

Ekici sözlerini şöyle tamamladı: “Şu anda yanımızda görme engelli Hüseyin Bey var. Hüseyin Bey aynı zamanda Akşehir İlçe Başkan Yardımcımızdır. Biz teşkilatlarımızla da engelli vatandaşlarımıza, kardeşlerimize görevler veriyoruz. Şu anda Prof. Dr. Serap Yazıcı, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, parti başkanlık kurulu üyemiz. Yine bunun gibi birçok genel merkez, il ve ilçe teşkilatlarımızda engelli vatandaşlarımızın aktif olarak siyaset yapmasına imkanı sağlıyoruz. Herhangi bir normal, engelsiz vatandaşımız gibi görme engelli kardeşimiz Hüseyin Bey’in de şu anda Akşehir ilçe teşkilatımızda, ilçe yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmasına imkan sağlıyoruz.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.