Enflasyon bu tarihte düşüşe geçecek! Çok az kaldı

Enflasyon bu tarihte düşüşe geçecek! Çok az kaldı

Türkiye'de enflasyonun ne zaman düşüşe geçeceğini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kanal 7'de Mehmet Acet'in sunduğu 'Başkent Kulisi' programında ekonominin mevcut durumunu değerlendirdi.

"ENFLASYONİST YENİ VERGİ OLMAYACAK"

KDV oranının yüzde 20'nin üzerine çıkmayacağını açıklayan Şimşek, "Enflasyonu kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz. Enflasyondan en çok etkilenenler sabit gelirlilerdir. Geçen sene deprem nedeni ile bütçede açıkla karşı karşıyaydık. Açığı azaltma yoluna gittik. Vergi artışlarının bir kısmı enflasyonist. 2024’te bu olmayacak. Enflasyonist yeni vergi olmayacak." şeklinde konuştu.

Kurumlar vergisi ve gelir vergisinin artmayacağını belirten Bakan Şimşek, vergi istisnaları, muafiyetleri ve indirim oranlarını yeniden gözden geçireceklerini açıkladı.

"İLAVE TEDİRLER ALACAĞIZ"

Kredinin tüketime değil üretime yönlendirileceğini ifade eden Şimşek, "Gerekiyorsa Merkez Bankası gereğini yapacak. Kredi politikasında çok net şekilde kaynakların tüketime değil üretken alanlara, yatırıma yönlendireceğiz. Müdahaleci olacağız. İlave tedbirler gerekiyorsa aldık, alacağız." dedi.

ENFLASYON BU TARİHTE DÜŞMEYE BAŞLAYACAK

Enflasyonda düşüş için bir tarih veren Bakan Şimşek, "Temmuz’un 3‘ünden itibaren enflasyon düşmeye başlayacak. Çıktı açığı eksiye düşünüyor. Baz etkisi var. Para politikasının etkisi gelişmiş ülkelerde bile 12 sonra etki gösteriyor. Aylık bazda enflasyondaki düşüş trendi başlamış durumda. Bir program var sabır ve kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum