Enerji tasarrufu için doğru yalıtım önemli

Enerji tasarrufu için doğru yalıtım önemli

Yalıtımlı Panel Üreticileri Derneği (PANELDER)Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Tolga Akar, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Konya Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü’yü ziyaret etti.

Yalıtımlı Panel Üreticileri Derneği (PANELDER)Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Tolga Akar, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Konya Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü’yü ziyaret etti.  PANELDER Başkan Yardımcısı Celalettin Hakan Katırcı ile Yönetim Kurulu Üyeleri Özhan Olcay ve Cüneyt Boydaş’ın da katıldığı ziyarette, PANELDER’in sektöre ve enerji verimliliğine yönelik yaptığı çalışmalar ile sektörün sorunları ele alındı.  PANELDER Başkanı İhsan Tolga Akar, doğal kaynakların verimli ve etkin kullanılmasının, üretimde doğaya saygılı uygulamaların önemini her geçen gün artırdığını, inşaat sektörü ve sektörün önemli alt kollarından olan panel sektörünün de sürdürülebilir üretim için çalışmalarına devam ettiğini belirtti.  Akar, özellikle panel sektöründe zorunlu mevzuatlar, ulusal ve uluslararası kurallara uygun olarak çalışmalar yürütüldüğünü, bu konuyla ilgili olarak standartların da üzerinde sürdürülebilirlik bilinciyle gerçekleşen örnek çalışmaların sektör için çok değerli olduğunu söyledi.  Akar, poliüretan ve poliizosiyanürat dolgulu çatı ve cephe sandviç panellerin lambda değeri (ısıl iletkenlik değeri) en düşük, dolayısıyla yalıtım performansı en yüksek kaplama malzemeler olduğunu belirtti. Yatırımların geri dönüş süresini azaltmak, enerjiden tasarruf sağlamak için kaliteli, lamdba değeri en düşük yalıtım malzemelerinin kullanımının zaruri hale geldiğini söyleyen Akar, “Ülkemiz özellikle ısıtma ihtiyaçları için yurtdışından doğal gaz ithal ediyor. Enerji giderlerini düşürmenin en önemli ve sürdürülebilir adımlarından biri de hem doğru yalıtım yapmak hem de solar enerjiden faydalanmak. Özellikle çatıda kullanılan panellerin fotovoltaik paneller ile uyumlu olması önem arz ediyor. Çatılarda solar enerji kullanımının yaygınlaşması ile elde edilen tasarruf ise, ülke ekonomisine olumlu yansıyacaktır. Gelişen teknoloji ve endüstriyel tasarımla birlikte sandviç panellerin, ısı ve yangın yalıtımı, dayanıklılık özellikleri dışında, birer tasarım ürünü olarak da sanayi yapılarında kabul gördü” şeklinde konuştu. 

KONYA, GÜÇLÜ BİR SANAYİ ŞEHRİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren OSBÜK ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü de, Konya’nın artık 3 milyar dolar ihracat yapan güçlü bir sanayi şehri olduğunu vurgulayarak, Konya’yı bir sanayi üretim şehri haline getiren tüm sanayicilere teşekkür etti. Kütükcü, “Artık dünyanın neredeyse tamamıyla iş yapan, güçlü ve rekabetçi sanayi tesislerimiz var. Bu şehrin sanayicileri, çalışanları Konya’mızı tam manasıyla bir üretim şehri haline getirmeyi başardı. Bu süreçte elbette, panel üreticilerimizin de büyük katkıları var. PANELDER’e ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

HABER MERKEZİ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.