Enderun’dan şampiyona coşkulu karşılama

Enderun’dan şampiyona coşkulu karşılama

Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda mücadele eden Konya TOHM sporcusu ve Enderun Lisesi öğrencisi Ezgi Kılıç okulunda coşkuyla karşılandı

Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda mücadele eden Konya TOHM sporcusu ve Enderun Lisesi öğrencisi Ezgi Kılıç, ödüllendirildi.

Enderun Lisesi’nde yapılan törene okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende, toplamda 125 kilo kaldırıp bir rekorla dünya şampiyonu olan Ezgi Kılıç’a plaket ve ödüller takdim edildi.

210-1067x800.jpeg

“İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUTMAK GURUR VERİCİYDİ”

Konuyla ilgili olarak konuşan Ezgi Kılıç, “3 altın madalya ile Dünya Şampiyonu olarak şehrime döndüm. Orada İstiklal Marşımızı okutmak çok güzeldi. Çok gururlandım. Bunlar çok farklı duygular. Başta okulum olmak üzere antrenörlerime, kulübüme, aileme ve federasyon başkanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek adına var gücümle çalışmaya devam edeceğim. Gelecekteki hedeflerim arasında da 2024 ya da 2028 olimpiyatlarında başarılı bir performans göstermek istiyorum” dedi.

220-1201x800.jpeg

SPORA VE SPORCUYA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Said Turgut ise spora ve sporcuya destek olacaklarını ifade ederek şunları söyledi: “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) arasında düzenlenen “Sporcu Öğrenci ile Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ulusal ve uluslararası alanda ülkemizi temsil eden ve başarılı olan sporcu öğrencilerimizin spor yaşamlarını aksatmadan yüzde yüz burslu olarak eğitim ve öğretim almasını amaçlamaktayız.

Bu kapsamda üç Milli sporcumuz, okulumuz bünyesinde eğitim ve öğretim görmektedir. Daha önce de Polonya’da gerçekleştirilen “U-15 ve Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası” nda 40 kg’da yarışarak koparma, silkme ve toplamda 9 Avrupa Rekoru kırarak 3 Altın Madalya ile Avrupa şampiyonu olan öğrencimiz Ezgi Kılıç, Suudi Arabistan’ ın Cidde şehrinde gerçekleştirilen ‘‘Yıldızlar Dünya Şampiyonası’’ nda 40 kg’da yarışarak Koparmada 55, Silkmede 70, Toplamda 125 kg kaldırmıştır. Bu başarı neticesinde 2 Avrupa rekoru kırarak 3 altın madalya ile Dünya Şampiyonu oldu.

230-1201x800.jpeg

Spora ve sporculara Gençlik Eğitim Kurumları ile Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi olarak destek olmaya devam edeceğiz. Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi gençlerimizin akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel ve spor alanlarımda verdiği destekle öğrencilerimizin başarılı olmalarını amaçlamaktadır. Gençlik Eğitim Kurumları milli ve manevi değerlerine bağlı, kendini her alanda yetiştirmiş bireyleri, ülkemizin geleceğine armağan etmektedir”

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.