En kötü istatistik Konyasporda

En kötü istatistik Konyasporda

Geçirdikleri kötü bir sezonun ardından lige veda eden Konyaspor, Bucaspor ve Kasımpaşa arkalarında işte bu izleri bırakıp gitti

Kasımpaşa, ligde puan tablosuna göre son sırada yer almasına rağmen, ikinci yarıdaki performansıyla sıralamada olmasa da alınan galibiyet sayısı ve atılan gol açısından Konyaspor'u geride bıraktı.

BUCASPOR İLK KEZ DÜŞTÜ

Bucaspor, Süper Lig'de Trabzonspor'a 2-1 mağlup olarak bitime iki hafta kala lige veda etti. İzmir ekibi geçen sezon 8 Mayıs tarihinde Spor Toto Süper Lig'e çıkmıştı. Geçen yıl Bank Asya 1. Lig'i Kardemir Karabükspor'un ardından 2. sırada tamamlayan sarı- lacivertli ekip, ilk defa mücadele ettiği Süper Lig'de, bitime 2 hafta kala Trabzonspor'a yenilerek, lige veda etti. Bu sonucun ardından profesyonel lig tarihinde ilk kez küme düşen Bucaspor, gelecek yıl Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek.

KONYASPOR EN KÖTÜSÜ

Ligin 31'inci haftasında deplasmanda Kasımpaşa karşısında aldığı beraberlikle ligden düşmesi kesinleşen Konyaspor, istatistiklerde ligin az galibiyet alan ve en az gol atan takım olarak dikkat çekiyor. Yeşil-beyazlı ekip ligde oynadığı 33 maçta rakiplerine karşı 4 kez üstünlük sağlarken, 12 kez beraberlik ve rakiplerine karşı 17 mağlubiyet aldı. Bunun yanısıra rakip filelere 28 gol gönderirken kalesinde 47 gol gördü. Konyaspor ile birlikte küme düşmesi kesinleşen Bucaspor, rakiplerine karşı 6 kez üstünlük sağlarken, Kasımpaşa da rakiplerine karşı 5 kez üstünlük sağlayarak bu alanda Konyaspor'u geride bıraktı.

KASIMPAŞA İLK YARIDA DÜŞTÜ!

Süper Lig’in bitmesine 1 hafta kala 23 puanla son sırada bulunan Kasımpaşa, son maçta Eskişehirspor’a konuk olacak. İlk yarıda Yılmaz Vural yönetiminde mücadele eden Kasımpaşa, 17.haftanın sonunda 11 yenilgi, 5 beraberlik ve 1 galibiyetle 8 puan toplayarak 2. yarıya son sırada başlamıştı. Vural yönetimindeki ekip ikinci yarıya kadar olan dilimde 14 gol atıp, kalesinde 39 gol görmüştü. İkinci yarıya Fuat Çapa önderliğinde başlayan Kasımpaşa’nın ligdeki sıralaması 33.hafta sonunda da değişmedi. Ancak alınan galibiyet sayısında Fuat Çapa’nın büyük üstünlük sağladığı görülüyor. Lacivert beyazlılar sezonun bitimine 1 hafta kala 23 puanla sona sırada yer alırken, ikinci yarıda Fuat Çapa yönetiminde çıktıkları 16 maç sonunda rakip fileleri 17 kez havalandırırlarken, kendi kalelerinde 28 gol gördüler. İlk yarıyı 1 galibiyet ile tamamlayan Kasımpaşa takımı, İkinci yarıda 4 galibiyet 3 beraberlik alarak 15 puan topladı.
Kasımpaşa, Fuat Çapa ile ilk yarıya oranla daha iyi
bir performans sergiledi. Fakat bu performans lige tutunmaya yetmedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.