Emniyet Önündeki Eyleme Müdahale

Emniyet Önündeki Eyleme Müdahale
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi bir grup, sabah saatlerinde yapılan terör operasyonunu protesto etmek amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne geldi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi bir grup, sabah saatlerinde yapılan terör operasyonunu protesto etmek amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Polis, ihtarlara rağmen açıklama yapmak isteyen gruba müdahale etti. Müdahale sırasında polisle grup arasında arbede yaşandı.

Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu bir grup ESP’li saat 13.30 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Sabah saatlerinde Okmeydanı, Gülsuyu, Gülensu ve Gazi Mahallesi’nde gerçekleştirilen terör operasyonunu protesto etmek isteyen gruba polis izin vermedi. Emniyet çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis, gruptan dağılmasını istedi. Polis, uyarıları dikkate almayan eylemcileri kalkanlarla iterek uzaklaştırdı. Polise direnmeye çalışan grup daha sonra oturma eylemi yaptı.

Polisin oturanları gözaltına almak itmesiyle arbede yaşandı. Yaşanan gerilimin ardından grubun basın açıklaması yapmasına izin verildi. Grup adına konuşan ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, operasyonda gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı, polisin güvenlik önlemi ise sürüyor.

SAPANLI TEYZE DE GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, Okmeydanı, Gülsuyu, Gülensu ve Gazi Mahallesi’nde gerçekleştirilen terör operasyonunda 33 kişinin gözaltına alındığı, şahıslarla birlikte biri uzun namlulu 7 silah ele geçirildiği bildirildi. Gözaltına alınan şahıslar arasında ‘sapanlı teyze’ olarak bilinen kadının da bulunduğu öne sürüldü.





CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.