Emlak vergisine yüzde 80 zam yapan belediye

Emlak vergisine yüzde 80 zam yapan belediye

Haziran ayında yüzde 45 zam yaptığı emlak vergisine yapılan zam oranını yüzde 80'e çıkardığını bildirdi.

AK Parti'li Beyoğlu Belediyesi Haziran ayında yüzde 45 zam yaptığı emlak vergisine yapılan zam oranını yüzde 80'e çıkardığını bildirdi.

Beyoğlu Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Süleyman Solmaz ise hiç kimseyle istişare edilmeden korkunç orandaki zam kararı ile ilgili "kabul edilebilir değil" ifadesini kullandı.

Belediye Meclisi toplantılarında söz konusu emlak vergisi zammına yönelik itirazlarının, soru önergelerinin dikkate bile alınmadığını belirten Süleyman Solmaz, "Halkın içinde bulunduğu ekonomik darboğaza aldırmaksınız sadece gelirini arttırmaya odaklanmış bir belediyecilik anlayışı ile karşı karşıyayız. Yasal itiraz haklarımızın tümünü kullanacağız, Beyoğlu sakinlerini de bu adaletsiz vergi artışına karşı yasal haklarını kullanmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çevre İlçelerdeki Zam Yüzde 22-27 Arasında

Solmaz, Haziran ayında yapılan yüzde 45 oranındaki fahiş zam karşısında yaptığı açıklamada "Beyoğlu’na komşu diğer ilçelerde araştırma yaptığımızda buralarda yüzde 22 ila yüzde 27 arasında zam yapıldığını gözlemledik" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum