Emlak sektöründe rakamlar umutlandırdı

Emlak sektöründe rakamlar umutlandırdı

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “Ülke olarak zor bir dönemeçten geçmekteyiz. Ama ülke olarak bu zorlukları birlik ve beraberlik içerisinde geçeceğiz.

 Emlak sektöründe de elele verip zorlukların üstesinde geçeceğiz” dedi. TÜİK Konya verilerine değerlendiren Başkan Altınay, Mart 2020 ayında Konya'da 2 bin 585 konut satıldı. Satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,1 arttı. Bu rakamlar bizleri umutlandırıyor. TÜİK 

Konya 

Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2020 yılı Mart ayı itibariyle Konya'da toplam konut satışlarını değerlendiren Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,1 artarken, bir önceki aya göre yüzde 9,9 oranında azalarak konut satışı 2 bin 585 adet oldu. 

Konya 

2 bin 585 konut satışı ile Türkiye genelindeki toplam konut satışlarından yüzde 2,4 pay alarak 9’uncu sırada yer aldı.  2020 yılı Mart ayında Konya'da satılan konutların yüzde 30,0’u ipotekli olarak satıldı ve ipotekli satış oranının en fazla olduğu iller sıralamasına göre Konya 69’uncu sırada yer aldı.  Konya'da 2020 yılı Mart ayı itibariyle toplam konut satışları içindeki diğer konut satışı payı (yüzde 70,0) sıralamasına göre 13’üncü sırada yer aldı.  2020 Mart ayında Konya’da satılan konutların 904 adedi ilk defa satılırken, 1 681 konut ise ikinci el konut satışı ile el değiştirdi” dedi. Başkan Altınay, “TÜİK 

Konya 

Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Konya’da toplam konut satışları içinde ilk satışların payı yüzde 35,0 iken; ikinci el satışlarının payı ise yüzde 65,0 olarak gerçekleşti. Hem ülke olarak, hem de Emlakçılar olarak bu zor dönemleri elele vererek üstesinde geleceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum