Emeklinin kurban kesmesi zor! İkramiye 4, koyun fiyatı 20 kat arttı
2018’de 1.000 TL olarak başlayan emekli bayram ikramiyesi, 2026 itibariyle 4.000 TL’ye yükseldi. Diyanet İşleri Başkanlığı kurban kesim bedeli ise 850 TL’den 18.000 TL’ye çıktı.
Yeni bayram ikramiye oranı henüz belirlenmedi. Yaşanan hayat pahalılığı karşısında olan emeklilere oldu. Çoğu emekli, kurban kesemez hale geldi. Bayram ikramiyesinin alım gücü de yeniden tartışma konusu oldu.

TÜED SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLDU
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Konya Şube Başkanı Gülhan Çağlar, Merhaba Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi emeklilerin çaresiz kaldığını söyledi. Gülhan Çağlar, emekli bayram ikramiyeleri güncellenirken günün şartlarının göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekti. Son yıllarda artan enflasyonun emeklinin satın alma gücünü düşürdüğüne vurgu yapan Çağlar, “Emekli bayram ikramiyeleri günün şartları göre ciddi bir artış yapılarak bir maaş seviyesine yükseltilmelidir. 4 bin lira ile ne kurbanlık alınabilir ne de ailenin bayram ihtiyaçları karşılayabilir, ancak bir kaç kilo et alabilir bayram ikramiyelerinin yasama ve yürütme tarafından artış endeksine bağlanması için TÜED olarak yasal süreci başlattık, takipçisi olacağız” diye konuştu.
‘EMEKLİ KARNINI ZOR DOYURUYOR’
Simit alamayan bir emekliye kurban kesebilecek misiniz sorusunun yöneltilmesinin gülünç bir durum olduğunu belirten Gülhan Çağlar, “Bayram ikramiyesi olarak verilen 4 bin TL yeterli olmadı. Bu yıl da aynı rakama yakın bir ücret verileceğini düşünüyoruz. Maalesef enflasyon aynı kalmadı. Bu şartların göz önünde bulundurulması gerekir. Bu maaşlarla ve ikramiye oranıyla emekli kurban kesmeyi bırakın karnını zor doyuruyor. Eşten dosttan gelecek kurban etini beklemekten başka çaremiz yok” ifadelerini kullandı.

‘BU ÜLKENİN HER SANTİMETREKARESİNDE ALIN TERİMİZ VAR’
“Bayram ikramiyeleri netleşmeden önce yetkililerin marketlerdeki, kasaplardaki fiyatlara bakmalarını istiyoruz” diyen TÜED Konya Şube Başkanı Gülhan Çağlar, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Piyasa dondurulmuş bir vaziyette olsa yine yetmez. Ürünlerde hiçbir fiyat artışına gidilmese ve 4 bin TL ikramiye verilse yine yeterli olmayacaktır. En az bir maaş ikramiye talebimiz var. Emeklinin yüzünü güldürmeye yetmeyecek ama eğer emekliyi düşünen bir irade sistemine sahipsek en azından ikramiye oranını artırılmalıdır. Bu ülkenin her santimetrekaresinde emeklinin alın teri var, buna rağmen yine bu bayram da boynumuz bükük olacak.”
Kaynak:Mesut Turan





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.