Emeklilerin yarısı asgari ücretin altında maaş alıyor

Emeklilerin yarısı asgari ücretin altında maaş alıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre emeklilerin yüzde 49,31’i asgari ücretin altında maaşlar alarak yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor.

Türkiye’de yıllarca çalışıp alın teri döken ve ülke ekonomisine katkı sağlayan emeklilerin yarısı, açlık sınırının altında kalan asgari ücretten bile düşük ücretler alıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın emekli aylıkları ile ilgili 2020 verileri emeklilerin içine düştükleri geçim sıkıntısını gözler önüne serdi. Türkiye’de emeklilerin yüzde 49,31’i, açlık sınırının altında olan 2 bin 304 lira olan asgari ücretin bile altında bir maaş ile hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor.

İKİ YIL İÇİNDE 4 KAT ARTTI

* Emeklilerin yarısının asgari ücretin altında yaşamlarını sağlamaya çalışmasını gözler önüne seren Bakanlığın verilerinde daha vahim bir tablo daha ortaya çıktı. Buna göre as

“HÜKÜMET BİZİ DAHA NE KADAR GÖRMEZDEN GELECEK?”

Emeklilerin yaşadıkları geçim sıkıntısı, yaşanan ekonomik kriz ve pandemi koşulları ile de daha kötüye gitmeye başladı. Gazetemize konuşan emekliler, farklı sosyal güvenlik kurumlarından emekli olsalar bile aynı yoksulluğu paylaştıklarını kaydetti. Ülke ekonomisinin içine girdiği çıkmaz nedeniyle kendilerinin çok daha zor günler yaşadıklarını belirten emekliler, “Hükümet daha ne kadar bizi görmezden gelecek?” diye sorarak tepkilerini dile getirdi.

gari ücret altında maaş alan emeklilerin oranı 2018 yılında yüzde 11,9 iken, sadece iki yıl sonra bu oran 4 kat artarak 2020 yılında yüzde 49,31’e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.