Emeklilerin göç ettiği iller belli oldu! Listede Konya detayı

Emeklilerin göç ettiği iller belli oldu! Listede Konya detayı

Türkiye genelinde emeklilerin en çok göç ettiği iller belli oldu. Listede Konya ile ilgili yer alan detay dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye genelinde yıllık nüfus istatistikleri açıklanıyor. Vatandaşın en çok göç ettiği iller de böylece açıklanmış oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu verileri dikkate alındığında ortaya dikkat çeken bilgiler çıkıyor. Emeklilerin en çok tercih ettiği iller bu doğrultuda açıklandı. Konya ile ilgili yer alan detay ise dikkatlerden kaçmadı.

Yapılan araştırmalar neticesinde emeklilerin göç ettiği şehirler şu şekilde:

1. İzmir: Denizi ve doğal güzelliğiyle emekliler için büyük avantajlar içeren İzmir'e son yıllarda göç arttı. Denizi ve yaz kış sıcak havayı sevenler bu şehri tercih ediyor.

image-2.png

2. Bursa: Zengin tarihi ve kültürel miraslarıyla önemli bir şehir olan Bursa emeklilerin öncelikli tercihleri arasında yer aldı. 4 mevsimin yaşanabildiği nadir şehirler arasında yer alan Bursa; Uludağ Kayak Merkezi, Oylat Şelalesi, Oylat Mağarası ve birçok doğal alana sahip. Bunun haricinde kentte tarihi yapıların sayısı da oldukça fazla.

image-3.png

3. Muğla: Türkiye'nin deniz ve orman yönünden en zengin illerinden birisi Muğla. Kentte sosyal hayatın canlı olduğu biliniyor. Ekonomik durumu iyi olan emekliler en çok Muğla'ya göç ediyor. Son yıllarda Muğla'da hayat pahalılığının aşırı yükselmesi bu durumu olumsuz etkiliyor.

mugla.webp

Listede en dikkat çekici olan ise Konya'nın yer almaması oldu. Kültürel yönden çok zengin olan Konya'da imkanların fazla oluşu dikkat çekiyor. Hayatın çok pahalı olmadığı Konya en hızlı gelişen illerden birisi.

konya-94994.webp

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum