Emekli ikramiyesine zam var mı? Bayram ikramiyesi hangi tarihte yatacak?

Emekli ikramiyesine zam var mı? Bayram ikramiyesi hangi tarihte yatacak?

Emekli ikramiyesi Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla milyonlarca emeklinin gündeminde yer alıyor. Peki emekli ikramiyesine zam var mı ve ne zaman yatacak? İşte merak edilenler...

Emekli ikramiyesi yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle milyonlarca emekli ve yakını tarafından araştırılıyor. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde 1000 liralık ikramiye veriliyor. Peki bu sene Kurban Bayramı öncesi verilecek ikramiyelere zam yapılacak mı? Emekli ikramiyesi en zaman yatacak? İşte emeklilerin bayram ikramiyesi ile ilgili detaylar...

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin alacağı bayram ikramiyesi için resmi olarak bir tarih açıklanmadı. Ancak emeklilerin Kurban Bayramı öncesinde yani 27 ile 30 Temmuz arasında ödenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Konuyla ilgili resmi açıklama yapıldığında detaylar haberlerimizde yer alacak.

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ ERKEN YATTI

Bu sene Mayıs ayı sonunda idrak edilen Ramazan Bayramı ikramiyeleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında öne çekilerek Nisan ayı başında yatırılmıştı.

EMEKLİLER ZAM İSTEDİ

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayram'ı öncesi verilen bayram ikramiyesi 1000 lira olarak ödeniyor. Emekliler, bayram ikramiyelerin enflasyona endekslenmesini talep ederek zam istediler.

1 milyonu aşkın üyesiyle emeklileri temsil eden en büyük yapı olan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama da "emeklilerin bayram ikramiyelerinin enflasyona endekslenmesi" isteyerek bayram ikramiyelerine zam talep etmişti. Peki emekli ikramiyesine zam var mı?

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM VAR MI?

Emeklilerin bayram ikramiyelerine zam talebi Türkiye Emekliler Derneği'nden gelirken hükümet kanadından ise şuana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Resmi açıklama yapılana kadar emeklilerin bayram ikramiyeleri yine geçen sene ve bu yıl Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi 1000 TL olarak ödenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum