Elektronik eşya tamircilerin işleri azaldı

Elektronik eşya tamircilerin işleri azaldı

Konya Televizyon ve Tamir Odası Başkanı Kadir Erölmez, gelişen teknoloji ve servis hizmetlerinin yaygınlaşmasıyla elektronik eşyaları tamir eden esnafın işlerinin azaldığını söyledi.

Erölmez yaptığı açıklamada, elektronik eşyaların fiyatının her geçen gün azaldığını, vatandaşların bozulan bir ürünü tamir ettirmek yerine yenisini almayı tercih ettiğini kaydetti.
Teknolojinin de her geçen gün geliştiğini ifade eden Erölmez, teknolojiye bağlı olarak elektronik eşyalarda bozulma oranının azaldığını bildirdi.
Gelişen teknoloji ve servis hizmetlerinin yaygınlaşmasıyla elektronik eşyaları tamir eden esnafın işlerinin düştüğünü vurgulayan Erölmez, ''Esnafın işleri önemli oranda azaldı. Bu nedenle tamirciler daha az eleman istihdam etmeye başladı'' diye konuştu.
Tamirci esnafının da kendisini yeni teknolojiye göre yenilemesi gerektiğini dile getiren Erölmez, şunları kaydetti:
''Esnafımız yeni teknolojiyi tanımalı ve her türlü tamiri yapacak özelliklerle donanmalıdır. Eski teknolojileri tanıyan tamirci, yeni nesil elektronik cihazların tamirinde zorlanmaktadır. Bu nedenle oda olarak tamirci esnafına kendilerini her geçen gün yenilemelerini tavsiye ediyoruz. Eğer böyle yaparsak yenilenen teknolojiler karşısında ayakta durabiliriz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.