Elektrik faturasından bıktı! Evine elektrik santrali kurdu

Elektrik faturasından bıktı! Evine elektrik santrali kurdu

Yozgat’ta Derviş Üner isimli vatandaş evinin bahçesine kurduğu mini elektrik santralliyle evinin elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Yozgat’ın Devecipınar köyünde yaşayan Derviş Üner evinin elektriğini bahçesine kurduğu mini santralle üretiyor. Gelen yüksek fiyatlı elektrik faturalarından bıktığını söyleyen Üner, sistemin kendisini 3 yılda amorti edeceğini söyledi.

5 KİLOWATT ENERJİ ÜRETİYOR

Elektrik ihtiyacını kurduğu sistemle karşılayan Derviş Ünal, “Evimize ortalama 500 lira elektrik faturası geliyordu, 2 ayda bir. Bu da bana fazla geldi. Güneş enerji sistemini araştırdım solar sistemi. Mono blok kristalli paneller verimi yüksek paneller, 4 tanesi bize yetiyor. Dolayısıyla 5 kilowatt enerji üretiyor. Evimin ihtiyacını karşılıyor. Evin ısınma ihtiyacını palet sistem suyu ısıtıyor, buradan aldığım elektrikle de dolaşımı sağlıyor. Devir daim pompasıyla eve kalorifer sistemi döşedim. Evde de zaman zaman fazla sıcaklık ihtiyacı meydana geliyor, camları açmak zorunda kalıyoruz. Aydınlatmada hiçbir sorun yok bütün lambaları sabaha kadar yaksanız da bitmiyor. Öğlen de çamaşır ve bulaşık makinasını 11.00 ve 15.00 saatleri arasında kullanıyoruz. Direk sistemin ürettiği elektriği kullanıyoruz gayet memnum” dedi.

İhtiyaçlarını çok rahat giderdiklerini söyleyen Hatice Üner, “Evimizin hem elektrik hem de ısınmasını güneş enerjisiyle karşılıyoruz, çok memnunuz. Çok konforlu ve rahat. Bütün ihtiyaçlarımızı temin ediyoruz. Köy yerinde odun ve kömürle uğraşmıyoruz. Çok rahat bir yaşam sürüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum