Elazığ depreminde Konyalılar yardım için seferber olmuştu

Elazığ depreminde Konyalılar yardım için seferber olmuştu

1 yıl önce meydana gelen, 41 kişinin hayatını kaybettiği, bin 600’den fazla kişinin yaralandığı Elazığ depreminde Konyalılar deprem haberini alır almaz yardım için seferber oldu

Elazığ, 24 Ocak 2020 tarihinde 6,8’lik depremle sarsıldı. Üzerinden 1 yıl geçen depremde 41 kişi hayatını kaybetti, bin 600’ün üzerinde vatandaş yaralandı. Şiddetli depremin ardından ağır yıkıntının olduğu Elazığ’da 45 kişi ise enkazdan sağ çıkarıldı. Devlet, tüm imkânlarıyla Elazığ için seferber oldu. Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan vatandaşlar, Elazığ depremi sonrası kenetlenerek, büyük bir birlik ve beraberlik örneği gösterdi. Konya da tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, belediyeleriyle, halkıyla Elazığ’daki yaraları sarmak için seferber oldu.

4-3-1.jpg

BÜYÜKŞEHİR 12 KİŞİLİK EKİP VE PAKETLİ SU GÖNDERDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi, Elazığ ve Malatya'da birçok binanın yıkılmasına ve can kayıplarına sebep olan depremin ardından bölgeye uzman arama kurtarma ekipleri ile ilk etapta ihtiyaç olan paketli su gönderdi. “Konya olarak ihtiyaçların karşılanması için ne gerekiyorsa yapacağız” diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bize düşen devletimizin ilgili kurumlarıyla koordineli şekilde çalışmaktır. Konya’mız da bu konuda tecrübelidir” şeklinde konuşmuştu. Ayrıca merkez ilçe belediye başkanlarından deprem bölgesi Elazığ’a gidenler oldu.

4-2-1.jpg

KONYASPOR YÖNETİMİ VE TARAFTARLARINDAN ELAZIĞ’A DESTEK

Elazığ’da gerçekleşen deprem felaketine Konyaspor da kayıtsız kalmadı. Yöneticiler topladıkları 250 bin TL’yi deprem bölgesine gönderirken, taraftarlar da Konya Store’lardaki ürünleri alarak, Elazığ ve Malatya’ya gönderdiler. Konyasporlu taraftarlar Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle zarar gören vatandaşlar için  yardım kampanyası başlattı. Nalçacılılar Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Apalı, “"Sosyal medya hesaplarımızdan da yayımladığımız üzere deprem bölgesine gönderilmek üzere kullanılmamış battaniye, elbise gibi ihtiyaç malzemelerini temin etmeye devam ediyoruz. Taraftarlarımızdan da bu desteğe katkı vermelerini bekliyoruz. Şu anda 3 TIR yardım malzemesi topladık. Yardım malzemelerini 5 TIR’a çıkarmayı hedefliyoruz” demişti.

4-1-1.jpg

KONYALILAR YARDIM İÇİN BİRBİRLERİYLE YARIŞTI

Elazığ’a yardım göndermek adına bazı Konyalılar kapı kapı dolaşarak, yardım malzemesi topladı. Konyalılar, o süreçte yaraların sarılması adına elinden gelenin fazlasını yaptı. Konyalılar, yardım için adeta birbirleriyle yarıştı. Depremin ardından bazı otobüs firmaları kampanya yaptı. Kamilkoç, Elazığ'dan veya başka bir şehirden geliş gidişleri ücretsiz hale getirdi. Metro Turizm ise Elazığ ve Malatya'ya gidiş ve gelişleri 5 TL'ye indirdi. Çoğu Konyalı kamyoncu, “Kamyonum sizin emrinizde. Gitmesi gereken ne varsa gönüllü olarak Elazığ'a götürürüm” dedi. Yine çoğu Konyalı, “Evimizi açarız, gereken desteği veririz” diyerek, birliğin ve beraberliğin en güzel örneğini gösterdi.

Ayrıca Konya İHH, Konya Ticaret Odası, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanlığı başta olmak üzere; daha birçok oda, STK, esnaf da Elazığ'a yardım gönderdi.Oyuncaksız Çocuklar İçin Derneği tarafından depremin ardından başlatılan kampanyaya vatandaşlar ilgi gösterdi.  Yardımseverlerden toplanan battaniye, yorgan, giysi, elektrikli ısıtıcı ve gıda malzemeleri kolilere yerleştirilerek, TIR’la bölgeye gönderildi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.