‘Ekonomi ve sosyal durum   sanılandan daha da kötü’

‘Ekonomi ve sosyal durum sanılandan daha da kötü’

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, “Aç, işsiz bırakacaksın, borçlandıracaksın taktiği bu iktidar döneminde tam anlamıyla uygulanıyor. Ülkemiz, AK Parti döneminde aç bırakıldı, dininden uzaklaştırıldı” dedi

Saadet Partisi Konya Temmuz Ayı İl Divan Toplantısı Sarayönü Evcekaya Mesire alanında gerçekleştirildi. Divan toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in yanı sıra; Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Lütfi Yalman, Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Özkafa, Karatay Belediyesi eski Başkanı Mehmet Şen, Meram Belediyesi eski Başkanı Mustafa Özkan, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Saadet Partisi GİK Üyesi Hasan Hüseyin Öz, GİK Üyesi ve Konya sorumlusu Ömer Abdullah Ayhan, partinin Konya il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, Konya İl Müfettişi Ali Mücevher, MİLKO temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

whatsapp-image-2023-07-30-at-13-51-52.jpeg

FATURAYI SEÇMENE KESMEK DOĞRU OLMAZ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Saadet grubu olarak vatandaşın sorunlarına duyarsız kalmayacaklarını belirtti. Milli Görüş’ü TBMM’de en iyi şekilde temsil edeceklerini aktaran Bitmez, “Ülkenin problemlerini çözecek bir iktidar yok.

4-hasan-bitmez-1.jpeg

Sıkıntıların daha da büyümemesi adına meclisi olağanüstü toplantıya çağırdık. Ülke hepimizin. Muhalefet partisi olarak bizim kimseye düşmanlığımız yok. Cumhur İttifakı, sorunların çözümü için ortak çalışmayı arzu etmedi” şeklinde konuştu. “Durum, zannettiğimizden daha vahim” diyen Bitmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsanımızın faiz yükü çok fazla. Bankalardan kullanılan kredi miktarı 9 trilyon 237 milyar. Bu faizin tamamını 85 milyon vatandaş ödüyor. Ticari kredilerde bir yılda ödenen faiz miktarı yüzde 45. ‘Aç, işsiz bırakacaksın, borçlandıracaksın’ taktiği bu iktidar döneminde tam anlamıyla uygulanıyor. Ülkemiz, AK Parti döneminde aç bırakıldı, dininden uzaklaştırıldı. Saadet Partililer olarak bize her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç var. 8-9 ay sonra belediye seçimleri var. Tüm Türkiye’de teşkilatlarımızı hazır etmeliyiz. Konya’da 5 bin sandık var. Her bir seçmenle tek tek ilgilenmek gerekir. Düğünlere gidilecek, cenazelere gidilecek. Faturayı seçmene keserek, AK Partilileri bize oy vermeye ikna edemeyiz. Türkiye genelinde 18-24 yaş grubunda seçmen sayısı yüzde 15. Saadet Partisi’nin bu yaş grubunda üye sayısı yüzde 2. Gençlere daha fazla yönelmeliyiz.”

3-mustafa-ozkafa.jpeg

KONYA BELEDİYELERİNİ 15 YIL BORÇSUZ VE FAİZE BULAŞMADAN YÖNETTİK

Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Özkafa, “Saadet Partisi, Milli Görüş hareketi, bir parti olarak kurulup, memleket idaresi içinde hiç yer almamış bir parti değildir” dedi. En hayırlı hizmetleri ortaya koymuş bir hareketin mensupları olduklarını ifade eden Özkafa, şunları kaydetti: “Mevcut iktidar bile bu icraatlerin yanına yaklaşabilmiş değil. İktidar, 22 yıl sonra kazandığı seçimin hemen arkasından zam yapmak mecburiyetinde kalıyor. Sürekli bakan değiştiriyor, Merkez Bankası başkanlarını değiştiriyor. Bütün bunların neticesinde ülkemiz ekonomik ve ahlaki olarak çürüyor ve sıkıntılara da çare bulunamıyor. Milli Görüş olarak ‘Önce ahlak ve maneviyat’ düsturuyla yola çıktık. Birçok hamle yaptık. D8’i kurduk. Kıbrıs Barış Harekatını gerçekleştirdik. İktidarımızda çalışanlara en büyük imkanları sunduk. Mevcut iktidar ise emekliye bugün ‘Sana hiçbir şey veremeyeceğim’ diyor. Etin 400 liraya, simidin 10 liraya, kiranın 10 bin liraya çıktığı bir dönemde emekliye 7 bin 500 TL para veriyorlar. Maliye Bakanlığı’nın sitesini açın bir. Para nereden gelmiş, nereye gitmiş bakın. İktidar, sadece faize Mayıs ayında 100 milyar lira ödemiş. 3 milyon liralık, 35 bin ev demektir 100 milyar lira. 213 milyar açık vermiş 1 ayda bütçemiz. Tarih, Milli Görüş’ün bütün hizmetlerini, diğer iktidarların ise sömürüye boyun eğdiğini yazıyor, yazacak da. 15 yıl arkadaşlarımızla Konya belediyelerini idare ettik. Bütün bilboardlara 500 trilyonluk yatırım, 0 borç yazdık. En ucuz ulaşım ve su hizmetini sağladık. Vatandaşa evler yaptık. Hiç faize bulaşmadık ve borca girmedik. Demek ki bu hizmetler borçsuz ve faizsiz yapılabiliyormuş. Milli Görüş, yeni bir zaferle besmele çekerek, yoluna devam edecektir.”

5-lutfi-yalman.jpeg

GDO’SUZ TEK SİYASİ PARTİ SAADET PARTİSİ’DİR

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Lütfi Yalman, Milli Görüş’ün bir cihat hareketi olduğunu söyledi. Mücadele döneminde zaman zaman fetret dönemlerinin yaşanabileceğine dikkat çeken Yalman, “Yılmadan, makama esir olmadan çalışan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Böyle bir hareket insana ancak şeref kazandırır. Saadet Partisi, Türkiye’nin tek GDO’suz siyasi partisidir. Hak bildiğimiz davayı savunmayı sürdürürüz. TBMM’de 10 vekilimiz, bir de grubumuz var. Halkımız, Saadet Partisi’ni inşallah önümüzdeki süreçte çok daha iyi anlayacak” diye konuştu.

BELEDİYELERİ KAZANMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Saadet Partisi GİK Üyesi ve Konya sorumlusu Ömer Abdullah Ayhan da şunları ifade etti: “Bu seçim döneminde teşkilatımızın gösterdiği performansı herkes konuşuyor. Aynı sorumluluğu ve çalışmayı, yerel seçimler önü de tekrardan sergileyeceğiz. Konya genelinde aynı gayret ve samimiyetle çalışmalar yürüteceğiz. Belediyeleri kazanmak üzere bu çalışmaları yapacağız.”

TBMM’DEKİ VEKİLLERİMİZİN RÜZGAR GİBİ ESMESİ GEREKİR

Saadet Partisi GİK Üyesi Hasan Hüseyin Öz de “Üzerimize düşeni tam anlamıyla yaparsak, yeniden belediyeleri kazanabiliriz. Bu irade var bizde. TBMM’deki 10 vekilimizin rüzgar gibi esmesi gerekir. Bütün teşkilatları ayağa kaldırmaları lazım. Biz, hazırız. Ümitsizlik yok. Kudret sahibi Allah’tır. Hızımızı artıralım.” Divan toplantısının ardından Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Çalı, görevini Hamza Kılıç’a devretti.

6-huseyin-saydam.jpeg

ŞEHİR HÂLÂ AYAKTAYSA BİZİM SAYEMİZDE

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Milli Görüş hareketinin 54 yaşında olduğunu hatırlattı. Yarım asrı geçkin bir zamandır millet ve İslam coğrafyası için çalışamaya devam ettiklerini dile getiren Saydam, “Birçok sıkıntı çekerek, bugünlere geldik. Ambargolar gördük. Bize iftiralar attılar. Üzerimize darbeler yapıldı. Yılmadık” dedi.

Saadet Partisi’nin, süreç içerisinde zorluklara rağmen ülke ve insanlık için çok büyük hizmetlere imza attığını aktaran Başkan Saydam, “Filistin davası bugün sürüyorsa, Milli Görüş sayesindedir. Birçok coğrafyada Milli Görüş teşkilatları mazlum kardeşlerimizin yanında oldu, olmaya da devam ediyor. Biz, iktidara gelir gelmez ağır sanayi hamlesini başlattık. Bugün övünülen ne varsa o projelerde, yatırımlarda bizim imzamız var. Türkiye’de ekonomik birçok problem yaşanıyor. Eğer geçmişte bu ağır sanayi hamlesi başlatılmamış, sanayicilik faaliyetleri yürütülmemiş olsa, iktidarda olduğumuz dönemde yaptığımız ekonomik çalışmalar olmasa Türkiye bugün çok daha farklı bir noktada olurdu. Birçok eserimiz bugün hizmet vermeye devam ediyor. Şehir hala ayaktaysa, trafik hala çekiyorsa bunları geçmiş dönemlerdeki belediye başkanlarımız yaptı. Yeni dönemde hiçbir şey yapılmadı. Vatandaşın parası çar çur ediliyor. Eğlenceden başka gerçekten bir şey yapılmadı” şeklinde konuştu.

“Artık bir grubumuz var” diyen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, şunları kaydetti: “Sesimiz daha gür ve güçlü çıkıyor. Önümüzdeki dönemde yerel seçim var. 1969 yılında Erbakan Hocam, bu davayı başlattı. 1989 yılında da Konya’da bir çıkışımız oldu. İnşallah bu çıkışı, 2024 yılındaki yerel seçimde de sağlayacağız. Hizmet nasıl yapılır, bunu vatandaşımıza göstermiş olacağız.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum