Ekici: Bize gözdağı vermeye çalışıyorlar

Ekici: Bize gözdağı vermeye çalışıyorlar

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, “Türkiye’yi 1990’lı yılların faili meçhullerle anılan karanlık iklimine götürmek isteyenler bu saldırılar ile bize gözdağı vermeye çalışmaktadırlar” dedi

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici ve parti il yönetimi düzenlediği basın toplantısında Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağa’a yapılan saldırı ile ilgili açıklamada bulundu. Ekici, “ Bildiğiniz üzere iki gün önce Genel Başkan Yardımcımız Sn. Selçuk Özdağ Cuma namazına gitmek için evinden çıktığı sırada yüzleri maskeli, elleri sopalı ve silahlı 5 kişi tarafından saldırıya uğramıştır. Sayın Özdağ ve şoförü saldırganlara direnerek yaralı olarak kurtulmuşlardır. Özdağ’ın başında ve vücudunun değişik yerlerinde ciddi yaralanmalar ve kırıklar oluşmuştur. Saldırı sonrası yaralarına ve kırıklarına ameliyat ile müdahale edilmiştir. Saldırının yapılış şekline bakıldığında saldırganların sayın Özdağ’ı öldürmek kastıyla saldırdıkları açıktır. Aynı gün mesleklerini icra eden gazeteciler Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu’na da fiili saldırıda bulunulmuştur. Her iki gazeteci de saldırılarda yaralanmıştır. Başta genel başkan yardımcımız sayın Selçuk Özdağ olmak üzere gazeteciler Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve acil şifalar diliyoruz” dedi.

SALDIRILAR NORMALLEŞTİRİLDİ

“Türkiye’yi 1990’lı yılların faili meçhullerle anılan karanlık iklimine götürmek isteyenler bu saldırılar ile bize gözdağı vermeye çalışmaktadırlar” diyen Ekici, şunları söyledi: “Bu saldırılar göstermiştir ki siyaset alanı kaba güçle, şiddetle daraltılmak istenmekte, siyasetçiler ve gazeteciler doğrudan saldırılar ile tehdit edilmektedir. Son zamanlarda siyasilere ve gazetecilere şiddet, saldırı, hakaret ve tehdit kültürünün normalleştiği ve bu davranışların övüldüğü bir sürece toplum olarak hızla evriliyoruz. Bu durum akl-ı selim her T.C. vatandaşını endişelendirmektedir. Gelecek Partisi, sivil siyasetin ve hukuk devletinin savunucusudur. Partimiz her türlü vesayetin ve antidemokratik davranışların karşısındadır. Avrupa Birliği yolunda reform yapmak istediğini sürekli iddia eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve ortaklarına çağrımız şudur; Siyasetçilere ve basın mensuplarına saldıran failleri ve onlara talimat verenleri bulun ve adalete teslim edin! Türkiye, iktidarın bir ortağının mafya olduğu bir ülke olamaz! Böyle olmasına da asla izin vermeyeceğiz! 3. Siyasi Parti yöneticilerinin bu saldırılar karşısında gösterdikleri dayanışmaya teşekkür ediyoruz. Gerek telefonla arayarak gerekse sosyal medya üzerinden saldırıyı kınayan tüm duyarlı siyasetçilere ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Başta Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli olmak üzere iktidar ortaklarının da açıklama yapmasını, sa dırıyı kınamalarını ve saldırganları yakalamalarını bekliyoruz.

SAYIN CUMHURBAŞKANI TAKİPÇİSİ OLMALI

Özellikle sayın Cumhurbaşkanı bu olay karşısında çekingen kalmamalı, daha net ve sert bir tavırla siyasi teröre cephe almalı, olayın bizzat takipçisi olmalıdır. Sayın Özdağ trafik k zası geçirmedi! Başkent’in ortasında terör saldırısına maruz kaldı! Bu saldırı karşısında sessiz kalan her siyasi yetkilinin zımnen bu saldırıya destek verdiğini ve ileride olabilecek siyasi terör saldırılarını da teşvik edici bir rol üstlendiklerinin bilinmesini isteriz. Unutmayalım ki; Hükümdar göz yummazsa, eşkıya kervan basamaz. Gelecek Partisi, Türkiye’nin içinde bulunduğu derin ekonomik ve siyasi krizden çıkması için çalışmaktadır. Partimiz dünyaya açık, serbest piyasa ekonomisi içinde kalkınan, vatandaşlarına yüksek gelirle ve insan onuru ile yaşayacakları bir gelecek inşa etmek için dün olduğu gibi yarın da mücadele edecektir. Kamu güvenliğinin sağlanması, ifade özgürlüğü ve siyasal faaliyette bulunma özgürlüğü soluduğumuz hava kadar elzemdir. Bunların temini de iktidarın sorumluluğundadır. Demokrasi bir iklimdir, düşünce ve ifade özgürlüğü ile siyasal faaliyette bulunma özgürlüğü de vazgeçilmez şartıdır. Görüyoruz ki bu iklimi zehirlemek ve bizleri nefes alamaz hale getirmek isteyen karanlık odaklar var. Demokrasi ikliminin zehirlenmesine milletimizin desteği, parti yöneticilerimiz ve teşkilatlarımızın cesur ve kararlı duruşları ile asla izin vermeyeceğiz. Gelecek Partisi 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz’un ateş çemberinden geçmiş cesur insanların kurduğu bir partidir. Gelecek Partisi Konya teşkilatları olarak bu tür saldırılar karşısında asla boyun eğmeyeceğiz. Milletimizin geleceği için doğruları ve hakkı tüm çıplaklığıyla söylemeye devam edeceğiz. Şiddet ve korkuyla bizleri sindirebileceklerini düşünen münfesih beyinlere de diyoruz ki: Korkmuyoruz! Yılmıyoruz!”

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.