Eğitimle kurtaracaklar

Eğitimle kurtaracaklar

Saniyenin Ucundaki Hayatlar projesi kapsamında eğitim alan öğretmenler, sertifikalarını aldı

Milli Eğitim Bakanlığımız Proje Koordinasyon Merkezi Başkanlığınca yürütülmekte olan Orta Öğretim Projesi ‘Saniyenin Ucundaki Hayatlar’ Mesleki Eğitim Girişimleri Programı kapsamında Selçuklu Atatürk Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerine ilkyardım ve acil sağlık hizmetleri sertifikası verildi.
MÜSİAD Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa Konya Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rıza Sarıbabıccı, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ile Selçuklu Atatürk Sağlık Meslek Lisesi yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, artık okullardaki eğitim anlayışının değiştiğini ifade etti. Okulların öğrencilerin gördükleri eğitimi uygulamalı olarak tasdik edebilecekleri bir yapıya kavuşturulduğunu belirten Şahin, “Öğrencilerimiz, okullarından mezun olduklarında hem kendilerine hem de çevrelerine daha faydalı birer birey oluyorlar. Bu da ülkemizin geleceği açısından sevindirici görünüyor” diye konuştu. Sağlık meslek liselerinin mezun olur olmaz iş garantisi olan ender eğitim kurumlarından biri olduğunu kaydeden Halil Şahin, “Eğitim, güvenlik ve sağlık üçlüsünün birbirini tamamlar. Bu bağlamda Selçuklu Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nin üzerine önemli görevler düşmektedir. AB destekli projede gösterdikleri başarıdan dolayı kendilerini tebrik ederim” diye konuştu.
İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ise eğitimin sadece okul çağlarında değil her dönemde gerekli olduğunu vurguladı. İş hayatına atılan insanların dahi eğitime açık olmaları gerektiğine dikkat çeken Küçükkendirci, “Eğitim çalışmalarının okul sıralarından sonra da devam etmesi konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız ortak çalışmanın önemi büyüktür. Sağlık meslek liselerinin Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmesi de bunun gereğidir. Bundan sonraki süreçte de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Selçuklu Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Osman Kabalak da ilkyardım eğitiminin önemine değindi. Kabalak, kurtarılan bir hayatı, yaşatılan umutlar olarak değerlendirdi. Yapılan konuşmaların ardından projede katkısı bulunan öğretmenlere sertifikaları verildi.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.