Eğitimde fırsat eşitsizliği

Eğitimde fırsat eşitsizliği

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş), onuncu bölge toplantısını Konyada yaptı. Toplantıya, Eğitim İş Genel Başkanı Yüksel Adıbellide katıldı.

Eğitimciler üzerine araştırma yaptıklarını dile getiren Adıbelli, eğitimciler arasında fırsat eşitsizliği olduğunu ifade etti. Türkiye’nin bazı bölgelerinde eğitim ve öğretim alanındaki eksiklikleri belirlemek amacıyla yaptıkları araştırmalar neticesinde Türkiye’nin doğu illerinde yaklaşık yüzde elli oranında öğretmen açığı olduğunu saptadıklarını kaydeden Yüksel Adıbelli, buna karşılık eğitim fakültelerinden mezun olan genç öğretmen adaylarının en az beş yıl atama beklemesinin yanlış bir uygulama olduğunu ifade etti. Beş yıldan beri öğretmen olarak atanmayı bekleyenlerin atanmamasına karşılık olarak bu bölgelerde sözleşmeli öğretmenlerin çoğunlukta olduklarını kaydeden Adıbelli, “Yapılan yanlış uygulamalar eğitimde fırsat eşitliğinin göz ardı edilmesine neden oluyor. Doğu illerindeki okullarda personel eksikliğinden kaynaklanan bir çok sorun yaşanıyor. Görev yapan okul müdürleri okulun ihtiyacını giderebilmek için velilerden topladığı paraları saymak ve hesap tutmak mecburiyetinde bırakılıyor. Bütün bu olumsuz koşullar da eğitimde aksaklıklar yaşanmasına neden oluyor. Bütün bu sorunları Milli Eğitim Bakanlığı’na ilettik” diye konuştu.
Eğitimde alanında yaşanan aksaklıkların yanı sıra dershane sayısının da her geçen gün biraz daha arttığını kaydeden Eğitim İş Genel Başkanı, okullarda öğretmenler tarafından 6 lira karşılığında verilen kursların kapatılmasını da sert bir dille eleştirdi.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.