Ege, Fransız Gazeteci Ve Acenteleri Ağırladı

Ege, Fransız Gazeteci Ve Acenteleri Ağırladı

Egeli turizmciler, Fransa’nın Strasbourg kentinden gelen kent yöneticileri, turizmciler ve gazetecilerden oluşan bir heyeti 4 gün boyunca İzmir, Kuşadası ve çevresinde ağırladı. Ege Turistik İşletmele...

Egeli turizmciler, Fransa’nın Strasbourg kentinden gelen kent yöneticileri, turizmciler ve gazetecilerden oluşan bir heyeti 4 gün boyunca İzmir, Kuşadası ve çevresinde ağırladı. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, "Fransa’dan gelen konuklarımıza İzmir, Kuşadası ve çevresinin güzelliklerini ve güvenli olduğunu gösterdik “ dedi.

Strasbourg Belediye Başkanı’nı temsilen Fransa Büyük Bölge Meclisi Üyesi Emmanuel Recht, Fransa Eski Milletvekili ve Strasbourg İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Jean Philippe Maurer, turizmden sorumlu Strasbourg Belediye Başkan Yardımcısı ve Strasbourg Belediye Meclis Üyesi Jean Jacques Gsell, Strasbourg Belediye Başkan Danışmanı Jacques Zucker, Schittigheim Belediye Başkanı Jean Marie Kutner, Schittigheim Belediye Meclis Üyesi Edith Schaffer, Avrupa’nın en büyük turizm okulu olduğu belirtilen Lycée Hotelier Strasbourg’un Müdürü Franck Sellier, Epinal kenti Esnaf Birliği Başkanı Herve Poirot’un yer aldığı heyet ETİK’in konuğu olarak 15 Mayıs tarihinde İzmir’e gelmişti. 4 gün boyunca İzmir, Kuşadası ve çevresini gezen Fransız heyet son derece olumlu izlenimlerle ülkesine döndü.

GAZETECİLER VE SEYAHAT ACENTELERİ DE HEYETTE YER ALDI

Heyette France-3 televizyonu sunucusu ve program yapımcısı Christian Hahn, gazeteciler Françoise Gsell, Julien Remy, Véronique Kolb ile turizm acentesi yönetici ve temsilcileri Celine Wilke, Fadoua Faris, Zaghia Chiet, Gülenay Aşağıdere, Hüseyin Güleryüz ve Ziya Özkan yer aldı. İlk olarak Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı tarafından kabul edilen heyet, Efes Antik Kenti’ni ve Meryem Ana Evi’ni ziyaret etti. Bir gün sonra Kuşadası’na giderek turistik tesislerde incelemeler yapan konuk heyet, turizmciler, KODER Başkanı Tacettin Özden ve Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile bir araya geldi. Fransız heyeti, ardından İzmir’de Agora Ören Yeri’ni, Konak Meydanı çevresi ve Kemeraltı’nı gezecek. İzmir Ticaret Odası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden konuk heyete ETİK yöneticileri eşlik etti.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "Fransa’dan gelen konuklarımıza İzmir, Kuşadası ve çevresinin zenginliğini, sahip olduğu değerleri, güzellikleri ve ne kadar güvenli olduğunu gösterdik." dedi.

Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden ise, heyetin yaptığı ziyaretten dolayı çok memnun kaldığını ve bölgemizi çok güvenli bulduklarını belirterek, “Heyet Bölgemizin hem turizm ve hem de Türk konukseverliği bakımından ne kadar güzel olduğunu görme imkanı buldular. Ne siz Fransa’da ne de biz burada evimizde kalmayacağız. Paris saldırısının acısını yüreğimizde hissettik. Çünkü aynı acıyı biz de yaşadık." şeklinde konuştu.

Strasbourg Belediye Başkanı Temsilcisi ve Fransa Büyük Bölge Meclisi Üyesi Emmanuel Recht de, "Bize gösterdiğiniz misafirperverliği, ülkenizin bir imajı olarak ülkeme götüreceğim. Ben burada sadece güzellikler gördüm" dedi.

Avrupa’nın en büyük turizm okulu Lycée Hotelier Strasbourg’un müdürü Franck Sellier, “Bir Türk kadar Türkiye’yi gezdiğini belirtti Türkiye’ye özel bir önem veriyorum” dedi.

Döndüklerinde Türkçe bir tanıtım broşürü yapma sözü verdi. Schiltigheim Belediye Başkanı Jean-Marie Kunter de "Buraya şehrimi temsil etmeye gelmiştim. Geriye döndüğümde sizin temsilciniz olacağıma inanmanızı isterim" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.