Edirne Gezisi’nin Bu Haftaki Misafiri Fatih Mahallesi

Edirne Gezisi’nin Bu Haftaki Misafiri Fatih Mahallesi

Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği Edirne Gezisi’nin bu haftaki misafirleri Fatih Mahallesi’nde yaşayan kadınlar oldu.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın t...

Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği Edirne Gezisi’nin bu haftaki misafirleri Fatih Mahallesi’nde yaşayan kadınlar oldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatı doğrultusunda geleneksel hale getirilen Edirne Gezisi’ne katılan Fatih Mahallesi kadınları Sarayiçi, 2’inci Beyazıt Külliyesi ve Lozan Anıtı’nı gezdikten sonra Edirne Belediyesi Protokol Evi’nde mola verdi. Edirne Belediyesi Protokol Evi’nde öğle yemeği yiyen kadınlar daha sonra Edirne Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi’ni ziyaret etti.

Kadınların son durağı ise, Edirne Belediyesi oldu. Fatih Mahallesi sakinleri ile Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yıllar önce gazetede bir yazı okudum. İstanbul’da yaşayıp da boğazı görmeyenler yüzde 35 oranındaymış. Şaşırdım. ‘Nasıl olur böyle bir şey? ‘dedim. Sonra o düşünceden hareketle ‘Edirne’de yaşayıp da Edirne’nin belli noktalarını görmeyen vardır’ düşüncesiyle bu projeyi hayata geçirdik” ifadelerine yer vererek, mahalle sakinlerinin taleplerini ve şikayetlerini dinledi.

Edirne’yi adeta yeniden keşfettiklerini ifade eden mahalle sakinleri kendilerine bu imkanı sundukları için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.