Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan 19 Mayıs Kutlama Mesajı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan 19 Mayıs Kutlama Mesajı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “19 Mayıs 1919 tarihinin yok olmak üzere olan, yenilmiş, onuru zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanı uğruna tekrar ayağa kalktığı; milleti, vatanı...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “19 Mayıs 1919 tarihinin yok olmak üzere olan, yenilmiş, onuru zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanı uğruna tekrar ayağa kalktığı; milleti, vatanı ve bağımsızlığı için tüm mazlum milletlere örnek bir mücadele sergilendiği bir dönemin başlangıcı olmuştur” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracak’ inancıyla yolla çıkan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi, kısa sürede tüm ülkede hakim olmuştur. Bugün 97. yılını kutladığımız 19 Mayıs 1919 tarihi yok olmak üzere olan, onuru zedelenmiş, yenilmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanı uğruna tekrar ayağa kalktığı; milleti için, bağımsızlığı için tüm mazlum milletlere örnek bir mücadele sergilendiği bir dönemin başlangıcı olmuştur. 19 Mayıs 1919 tarihi saltanata karşı millet iradesini esas alan yeni bir siyaset anlayışının ortaya çıktığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir gündür. Böylesine zorlu bir mücadele sonucunda Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kahraman Türk ulusunun elde ettiği; bağımsızlık, demokrasi ve cumhuriyet Türk Gençlerine emanet edilmiştir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak ise gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Geleceğimiz olan gençlerin bu emanete sahip çıkamaya devam edeceğine 97. yıl önce başlatılan bu mücadeleyi sonsuza kadar taşıyacaklarına inancım tamdır. Gençlerimizden aldığımız güç ve güvenle Edirne Belediye Başkanlığı olarak onlara daha iyi bir yaşam, daha umutlu bir gelecek sağlamak adına sürdürdüğümüz çalışmalarımıza ise hız kesmeden devam etmekteyiz. Ne mutlu ki Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında geleceğe sağlam adımlarla yürüyen; bilime ve teknolojik gelişmelere ayak uyduran, vicdan ve sağduyuya sahip gençlere sahibiyiz. Bütün gençlerimizin ve yurttaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu uğurda canını feda eden kahraman Türk milletini rahmetle anıyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.