E-noter dönemi başladı

E-noter dönemi başladı

Adalet hizmetlerinde dijital dönüşümün bir parçası olan e-noter dönemi başladı

Adalet sisteminde e-noter dönemi başladı. E-noter uygulamasıyla vatandaşlar birçok iş ve işlem için notere gitmeden, elektronik ortamda yapabilecek. E-noter uygulamasıyla hem zaman tasarrufu sağlanacak hem de işlemler kısa süre içerisinde yapılabilecek.

Adalet sisteminde e-noter dönemi başladı. Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle e-noter hayata geçirildi. Ankara Hakimevi’nde düzenlenen  ‘Noterliklerde Dijital Dönüşüm e-Noter Uygulamaları Tanıtım Toplantısı’yla yürürlüğe giren e-noterle birçok iş ve işlem için notere gitmeye gerek kalmayacak. Bundan böyle noter işlemlerinin önemli bir kısmı elektronik ortamda yapılacak.

 

GÜL: “E-NOTER UYGULAMASI BAŞLADI”

‘Noterliklerde Dijital Dönüşüm e-Noter Uygulamaları Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, vatandaşların noterlik işlemleri için internet üzerinden randevu alabilmelerini, bazı işlemlerin noterliklere gidilmeden yapılmasını sağlayan ‘e-Noter’ uygulamasının başladığını bildirdi. Noterlerin adalet sisteminin önemli paydaşları arasında bulunduğunu söyleyen Gül, noterlerin, birçok ihtilafın yargıya gelmeden çözüme kavuşturulması, yargıya intikal edenlerin de gecikmeden sonuçlandırılması misyonunu üstlendiğinin altını çizdi.

NÖBETÇİ NOTERLİKLERDE 810 BİN İŞLEM YAPILDI

Geçen yılın Nisan ayından itibaren hafta sonu nöbetçi noterlik uygulamasının hayata geçtiğini hatırlatan Gül, nöbetçi noterliklerde 810 bin 448 işlemin yapıldığını kaydetti. Gül, 6 Nisan 2019’da yurt dışındaki noterlik işlemlerinin Türkiye’de yetkilendirilen kişiler aracılığıyla alınmasının da sağlandığını, bu kapsamda 30 bin 361 işlem gerçekleştirildiğini söyledi. Noter ücretlerinin kredi kartı ya da banka kartıyla ödenmesine de 3 Şubat 2020’den itibaren başlandığını vurgulayan Gül, 1 milyon 650 bin işlemin de bu yolla yapıldığına işaret etti.

 

VATANDAŞLARIN ZAMAN KAYBETMESİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

E-noter uygulamasıyla vatandaşlara ve noterliklere yeni kolaylıklar getirildiğini vurgulayan Gül, “Bugün ‘e-Noter’ uygulamasıyla vatandaşlarımıza ve noterliklerimize yeni kolaylıklar getiriyoruz. Vatandaşlarımız, ‘e-Noter’ uygulamasıyla Türkiye Noterler Birliği’nin internet sayfasından 7 gün 24 saat randevu alma imkanına sahip olacak. Vatandaşlarımız cep telefonu, bilgisayar üzerinden üyelik şartı aranmadan istediği noterlikten randevu alabilecektir. Böylece, vatandaşların zaman kaybetmesinin önüne geçilecektir. e-Noter uygulaması kapsamında noterliklere gitmeden ihbarname, ihtarname, çeviri gibi işlemler ‘e-İmza’ ile gerçekleştirilebilecek. Ayrıca noterliğe gidilmeden önce hangi işlem tesis edilecekse onlarla ilgili talepler, bilgiler iletecek vatandaşlar noterliğe gittiğinde hazır işlemle karşılaşacak, imzasını atarak işlemini gerçekleştirecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.