Dünya’nın yatak markası Ferman Yatak hedeflerini büyüttü

Dünya’nın yatak markası Ferman Yatak hedeflerini büyüttü

Yatak sektörü her geçen gün teknolojik gelişimler ışığında gelişimini sürdürüyor. Rahatlık, Hijyen, ergonomi, görsellik, kalite gibi birçok argümanı barındıran sektör, bu alanlarda kendini geliştiren firmaları birkaç adım öne çıkarıyor.

Yatak sektörü her geçen gün teknolojik gelişimler ışığında gelişimini sürdürüyor. Rahatlık, Hijyen, ergonomi, görsellik, kalite gibi birçok argümanı barındıran sektör, bu alanlarda kendini geliştiren firmaları birkaç adım öne çıkarıyor.

Çeşitliliği ile Türkiye’nin en büyük sanayilerinden birisi olan Konya’da yatak ve baza sektörüne yön veren bir firma var. Kayseri gibi mobilya alanında branşlaşmış bir şehrin markalarının önüne geçmeyi başaran ve dünyanın dört bir yanına ürünlerini ulaştıran Ferman Yatak, yeni üretim tesisiyle çıtayı yükseltti.

img-8805-1200x800.jpg

1.Organize Sanayi bölgesinde yeni fabrikasına taşınan Ferman Yatak, üretim kapasitesini ve ürün yelpazesini geliştirdi. Orpa Möble Limited Şirketi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ferman Yatak, 2022 yılı içerisinde koyduğu ihracat hedefini de aşmayı başardı.

FERMAN YATAK YENİ YERİNDE

Ferman Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Lütfullah Dikkaya, 2022 yılına yeni bir fabrikada üretim yapma hedefi koyduklarını belirterek, “Üretim kapasitemizi ve çeşitliliğimizi artırmak adına, yeni bir üretim tesisine ihtiyaç duyuyorduk. Bu nedenle 1. Organize Sanayi bölgesindeki 7 bin 500 metrekarelik tesisi alarak, hızımızı ve gücümüzü artırdık” dedi.

img-8798-1200x800.jpg

Lütfullah Dikkaya, Ferman Yatak markasının özellikle yurtdışında önemli bir değer olduğuna dikkati çekerek, üretimin büyük bir bölümünü ihraç ettiklerine vurgu yaptı. Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamına yatak ve bazalarını gönderdiklerini söyleyen Ferman Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Lütfullah Dikkaya, ‘Amerika pazarından da gelen talepler doğrultusunda ürünlerimizi o bölgelere de ulaştırmaya başladık. Kumaş, yay kalite, ergonomi ve fiyat/performans kalitesini yaşayanlar, Ferman Yatak’tan vazgeçmiyorlar’ diye konuştu.

img-8862-1200x800.jpg

Özellikle Avrupalıların, fiyat ile kaliteyi buluşturan ürünü keşfettiğinde o markadan kolay kolay vazgeçemediğini söyleyen Dikkaya, ‘Bugünkü başarımızın mimarı, kalitemizden taviz vermememizdir. Avrupalılar biliyorlar ki, Ferman Yatak ürünlerini aldıklarında, vadedilen kaliteye kesinlikle ulaşacaklar. Bu nedenle yatak ve baza tercihlerini Ferman’dan yana kullanıyorlar’ dedi.

KALİTE STANDARTLARINDAN ÖDÜN VERMİYORLAR

Onlarca çeşit yatak ve baza modeli ürettiklerini anlatan Lütfullah Dikkaya, “Ürettiğimiz her ürün sınıfının en üst düzey kalite standartlarına sahiptir. Kullandığımız kumaş, yay, profil ya da makaslar daima en iyi ürünlerden oluşur. Bu çizgimizden taviz vermeden, yeni fabrikamızdan dünyanın her noktasına yatak ve bazalarımızı ulaştırmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. Ferman Yatak Şirket Müdürü Fikret Dikkaya ise, yeni tesislerine makine yatırımı yaptıklarını, istihdamı artırdıklarını dile getirdi. Malzemenin fabrikaya giriş anından ürün olarak sevkiyatına kadar her alanda kalite kontrol ünitelerini tavizsiz kullandıklarına vurgu yapan Fikret Dikkaya, “Kurulduğumuz günden bu yana kaliteli ürü, kaliteli işçilik değerlerimizden vazgeçmedik. Bu çizgimiz sayesinde bugün hem yurt içinde em de yurt dışında adına güven duyulan bir marka haline geldik” dedi.

img-8851-1200x800.jpg

AVRUPA STANDARTLARINDA ÜRETİM

Şirketin uluslararası ticaretine yön veren Ferman Yatak Pazarlama Müdürü İsmail Dikkaya ise yurt dışı bayileriyle sıkı bir bağlarının olduğunu ifade etti. Mağazaların sorun yaratmayan ürünlere sahip çıktığını anlatan İsmail Dikkaya, “Avrupa’da öncelik fiyat ve kalitenin buluşmasıdır. Eğer ürettiğiniz ürünler yıllarca sorunsuz şekilde kullanılıyorsa ve vadettiği konforu karşılıyorsa Avrupa insanı bundan vazgeçmiyor. Ferman Yatak olarak bu olguyu fazlasıyla oturttuk. Yatak ve baza çeşitlerimiz de her zevke ve ihtiyaca göre Ar-Ge birimimiz tarafından geliştiriliyor, birçok testten geçiyor ve son kullanıcıya ulaştırılıyor. Geleceğe dair birçok proje ve yatırım planlarımız var. Bugüne kadar koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni tesisimizle birlikte emin adımlarla ilerlemeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

SAİT ÇELİK

img-8789-1200x800.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum