Dünyanın En Önemli Meydanlarından Biri Olacak

Dünyanın En Önemli Meydanlarından Biri Olacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Türbesi ve Sultan Selim Camii önünde yapılmakta olan Türbeönü Meydanı’nın dünyanın en önemli meydanlarından biri olacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında çalışmaları yoğun olarak devam eden Türbeönü Meydanı’nda incelemelerde bulundu. Mevlana Kültür Vadisi Projesi ile tarihi eserlerin gelecek kuşaklara ulaştırılması için şehir genelinde restorasyon ve yenileme çalışmaları yapıldığını hatırlatan Başkan Akyürek, projenin şu anda dünyadaki en büyük yenileme ve restorasyon çalışması olduğunu söyledi. Bu kapsamda ele alınan Türbeönü Meydanı’nın Şeb-i Arus törenlerine yetiştirilmesi için çalışmaların gece-gündüz devam ettiğini belirten Başkan Akyürek, meydanın her gün dünyanın dört bir yanından binlerce misafir ağırlayacağını söyledi.
7 ODAKTA 7 ÖĞÜT BULANACAK
Meydandaki çalışmalar kapsamında şadırvanın yol kenarından Sultan Selim Camii’nin giriş kapısı karşısına alınacağını kaydeden Başkan Akyürek, aynı zamanda meydanda 7 odak noktası oluşturulacağını ifade etti. Bu odaklarda Hazreti Mevlana’nın dünyaca bilinen 7 öğüdünün yer alacağını belirten Başkan Akyürek, “Türbeönü Meydanı’nı gezenler Hazreti Mevlana’nın nasihatlerini ve öğütlerini okumuş olacak. Bu aynı zamanda bir eğitim olacak. Türbeönü Meydanı Konya’nın kimliğini ve ruhunu oluşturacak” dedi.
DÜNYADAKİ EN ÖNEMLİ MEYDANLARDAN BİRİ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, dünyada meydanlarıyla anılan şehirlere gıpta ile baktıklarını ama artık dünyadaki en önemli meydanlardan birinin Konya’da oluştuğunu söyledi. Meydanın mana olarak da çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, çalışmayı Konya’da şu ana kadar yaptıkları hizmetlerin en önemlilerinden biri olarak gördüğünü ifade etti.   Meydanın Konya için büyük bir kazanım olduğuna dikkat çeken Başkan Akyürek, bölgenin manasına uygun olarak canla başla çalışan, emeği geçen herkese teşekkür etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.