Dünyada ve Türkiye'de Ekonomik Gelişmeler

Dünyada ve Türkiye'de Ekonomik Gelişmeler

Konya'da Selçuk Üniversitesi (SÜ) Genç Atatürkçüler Topluluğu'nca ''Dünyada ve Türkiye'de ekonomik gelişmeler'' konulu konferans düzenlendi.


Genç Atatürkçüler Topluluğu'nca SÜ Alaaddin Keykubat Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Dünyada ve Türkiye'de Ekonomik Gelişmeler Kriz'' konulu konferansa katılan eski ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı ve TÜRMOB Genel Başkanı Dr. Masum Türker, 2000 yılından bu yana var olan ekonomik krize Türkiye'nin de entegre edildiğini savundu. 
Türkiye'deki ekonomik krizden çeşitli çıkış yollarının olduğunu ifade eden Türker, şunları kaydetti: 
''Hükümet'e yardım etmek istiyoruz. Dışarıya olan mal talebi azaldığı için içerde talep oluşturulmalıdır. Bu talep geniş kitleyi hedeflemelidir. Para, yaygın kesimlere dağıtmalıdır. 'IMF'ye teslim olmak' demek sürücü koltuğuna yabancı oturuyor anlamına gelir. IMF'nin dışında kim oturursa otursun. Krizden bir diğer çıkış yolu da emekli maaşlarına zam yapmak ve çiftçiyi desteklemektir. Devlet ne olursa olsun sermayeye güven vermelidir. Türk bankalarına ve finans sistemine sahip çıkılmalıdır.'' 
Konferansa, Konya SMMM Odası Başkanı Ahmet İçyer, yönetim kurulu üyeleri, DSP Konya İl Başkanı Betül Öncü, yönetim kurulu üyeleri, ADD Konya Şube Başkanı Remzi Bozal, yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.