Dünya pazarında söz sahibi olur

Dünya pazarında söz sahibi olur

Hızla gelişen ve geliştikce de hem sosyolojik hem psikolojik olumsuzlukları beraberinde getiren Dünyamızda oluşan sorunların başında hiç şüphesiz sağlık geliyor

Bu sorunun çözümü için alışılagelmiş tedavi yöntemlerinin dışında alternatif tedavi yöntemleri de irdelenmeye başlanıyor. Bunun için bitkilerin özünden oluşan doğal gıda takviyeleri ve direkt bitki kökleri vazgeçilmez tedavi yöntemlerinin başında geliyor. Zamanın aktarlarının uygulamaları halen günümüzde rağbet görse de global Dünya'da bilimsel veriler ve tesislerden oluşan doğal besin destekleri zirve yapmaya başladı.

Doğal Besin destekleri sektöründe pazarın büyük çoğunluğu Amerika ve İsrail'in elinde olsa da özellikle Avrupa'da bu besin desteklerinin tüketimi hergeçengün artıyor. Ülkemizde de büyük talep görmeye başlayan 'doğal besin destekleri' fiyat olarak hatırı sayılır rakamlarda olsa da insanlar doğal tedavi uğruna bu bütçe sıkıntısına gögüs germeye devam ediyor.

İşte tam burada pazarın yeni ismi olup kısa sürede önemli bir yere yükselecek olan 'Zade Vital' ismi bu yarışta varolduğunu gösterdi. Başka bir deyişle Dünyanın en geniş soğuk pres bitkisel yağ serisi "zade vital doğal besin destekleri" satışa sunuldu. Dahası Soğuk pres yağlarda yine dünyada ilk kez yumuşak kapsül formunda ve GMP normlarında üretilen zade vital artık eczanelerdeki yerini aldı.

Şuanda 77 ilde 900'ü aşkın eczanede özel standı ile tüketicisini bekleyen Zade Vital'in hedefi ise 1 yıl içinde 2 bin eczaneye ulaşmak olarak belirlendi. Geçtiğimiz günlerde basın lansmanı yapılan Zade Vital'in doğuşu ve hangi aşamalardan bugünlere geldiğini duyunca benim için emeği geçenleri takdir etmek ve yollarının açık olmasını dilemek en asli vazife olmuştur. Zade isminin getirdiği ağır sorumluluk ile böylesi önemli bir pazarda yer almaya çalışan Helvacıgil ailesinin Yağ sektöründe elde ettiği ulaşılamaz başarısını bu sektörde de göstereceğinden asla şüphe duymuyorum. Zade ismiyle Ulusal bir marka olan Helvacızade, Zade Vital ile de Dünya pazarının en etkin oyuncusu olacaktır. Toplantıda, 20 yıl önce yağ üretimi yaparken 'ilaç hassasiyetinde yağ ürettiklerini' söyleyen Zade Vital Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, 20 yıl önce ifade ettikleri bu cümlenin bugün 'doğal besin destekleri' olarak gerçekleşmesinden duydukları manevi huzurun verdiği inançla yola çıktıklarının altını çizdi. Alanında dünyanın sayılı üretim tesisleri arasında yer alan Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri'nde üretilen Zade Vital Serisi'ni sosyal sorumluluklarının bir parçası olarak daha sağlıklı bir topluma katkıda bulunmak amacıyla geliştirdiklerini belirten Büyükhelvacıgil, Zade Vital'in üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden birisini oluşturduğunu söyledi. Zade Vital'in dünyada ülkemizi başarıyla temsil edecek ilk Türk besin destekleri markası olduğunu da vurgulayan Büyükhelvacıgil, Ar-Ge çalışmalarının şirketin 45 kişilik bilim adamı kadrosu ve Ege Üniversitesi ile kesintisiz sürdüğünü ve yakın gelecekte Zade Vital'in yeni çeşitlerle ülkemizde ve yurtdışında daha sağlıklı bir yaşama destek olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Şimdi bu mutlu gelişmenin yanında hedefini de değerlendirmeye alarak Zade Vital'in oluşum sürecine bakalım. Zade Vital, 124 yıllık köklü geçmişi, deneyimi ve uzmanlığı ile Helvacızade Şirketler Grubu tarafından Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma-Uygulama Merkezi ARGEFAR işbirliği ile 5 yıllık Ar-Ge çalışması sonucu geliştirildi  ve kalitesi ARGEFAR tarafından 2 yıl süren stabilite analizleri ile test edilerek günümüze geldi. Zade Vital 25'i aşkın ayrı bitki, meyve ve tohumdan soğuk pres yöntemi ile elde edilmiş ve farklı kullanımlara yönelik 7 ayrı formda sunulan toplam 170 çeşit ürün içeriyor. Aralarında Çörek Otu Yağı, Ruşeym Yağı, Kabak Çekirdeği Yağı, Üzüm Çekirdeği Yağı, Antep Fıstığı Yağı ve Nar Çekirdeği yağı gibi etkinlikleri bilimsel çalışmalarla tespit edilmiş çok değerli ürünler bulunan ve ülkemiz topraklarında yetişen bitki tohumlarıyla üretilen Zade Vital Serisi ile doğal besin destekleri pazarında yepyeni bir döneme imza atıyor.Türkiye'de TS-EN- ISO 9002 Kalite Yönetim Sistem Belgesi'ni alan ilk bitkisel yağ rafinasyon tesisi olan Zade Üretim Tesisleri, 16 farklı yönetim sistemleri ve sertifikalarına sahip ilk ve tek firma konumunda. Zade Vital hammaddeleri Türkiye'nin ve dünyanın en iyi bölgelerinden seçiliyor ve akredite Zade Laboratuvalarında farklı analizlere tabi tutularak kaliteleri onaylanıyor. Üretim süreci insan hatasından bağımsız PLC otomasyon sistemi kontrolünde gerçekleştiriliyor. Üretim sonunda elde edilen her bir ürün 17 farklı teste tabi tutuluyor. Ayrıca, tesislerin farklı birimlerinden alınan örnekler üzerinde, günlük olarak yaklaşık 400 analiz gerçekleştiriliyor. Tüm Zade Vital ürünleri ambalajlanma aşamasına kadar kapalı sistem aracılığı ile paslanmaz çelik tanklarda, ürün özellikleri değişmeden muhafaza ediliyor. Zade Vital, ürün kalitesini ve besin değerini koruyan özel tasarımlı ambalajlarda sadece eczanelerden son kullanıcılara ulaşıyor. Ayrıca ambalajlarda Braille alfabesi (körler alfabesi) de yer alıyor. Zade Vital Serisi'nde kilo kontrolünden güzelliğe, bağışıklık sisteminden günlük enerji ihtiyacına ve kalp-damar sağlığından genel desteğe kadar farklı ihtiyaçlara yönelik zengin bir ürün çeşidi bulunuyor. Her bir ürün, kullanıcıların tercihleri doğrultusunda tüketebilmeleri için "sıvı" ya da "yumuşak kapsül" alternatifleri ile sunuluyor.

Muhammet Gümüş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.