Dünya Konya’da buluşuyor

Dünya Konya’da buluşuyor

Tüm dünyadan on birlerce kişinin katılacağı Hazreti Mevlana’nın 739’uncu Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’nde bu yıl sema programlarının yanında çok sayıda program da yapılacak.

 Konya Büyükşehir Belediyesi, etkinlikleri kapsamında İngilizce ve Türkçe Mesnevi dersleri düzenleyerek tüm sema törenlerini internet üzerinden canlı yayınla dünyaya ulaştıracak.
Bir sevgi, barış ve hoşgörü şehri olan Konya’da her yıl gerçekleştirilen Hazreti Mevlana’nın Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri tüm dünyadan on binlerce insanı Konya’da buluşturuyor. Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Uluslararası Mevlana Vakfı tarafından düzenlenen törenler, bu yıl birbirinden farklı ve ilgi çekici etkinliklerle birlikte gerçekleştirilecek. Konya Büyükşehir Belediyesi, 7-17 Aralık tarihleri arasında yapılacak törenlere çeşitli programlarla katkıda bulunuyor. Etkinliklerin yapıldığı Uluslararası Mevlana Kültür Merkezi’nde ev sahibi olan Konya Büyükşehir Belediyesi, İngilizce ve Türkçe Mesnevi Dersleri düzenlerken; yapılacak tüm sema törenlerini internet üzerinden canlı yayınlayacak. 7-17 Aralık tarihleri arasında her gün saat 19.00 ile 19.45 arası Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda Yard. Doç. Dr. Şadi Aydın’ın Türkçe Mesnevi Dersleri, Mevlana Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda ise Yard. Doç. Dr. Tarık Quadir İngilizce Mesnevi dersleri verecek.  
SEMA TÖRENLERİ İNTERNETTEN CANLI YAYINLANACAK
Bu arada, Konya Büyükşehir Belediyesi 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Hazreti Mevlana’nın 739’uncu Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri’ni www.konya.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayınla tüm dünyaya ulaştıracak. Sitede ayrıca daha önceki yıllara ait sema törenleri de izlenebilecek.
739. VUSLAT TÖRENLERİ
Dünyanın birçok ülkesinden on birlerce kişinin geleceği programlar 7 Aralık Cuma günü saat 14.00’da Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü ile başlayacak. Etkinlikler kapsamında saat 15.00’da Çocuk Semazenlerin Sema Töreni ve Gülbang Duası, saat 18.00’da 6. Uluslararası “Konya Dünya İnançları ve Köprüler” Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve sergi açılışları yapılacak. Etkinliklerde her gün saat 19.00’de Mesnevi Dersleri, saat 14.00 ve 20.00’da ise sema programı, Ahmet Özhan konseri ve Ömer Tuğrul İnançer ile Mesnevi’den Seçmeler yer alacak. Ayrıca, etkinlikler içinde Mevlana Araştırmacıları Çalıştayı, Hakk’a Yürüyüşünün 700. Yılında Sultan Veled Sempozyumu, Gönlümüzdeki Mevlana Söyleşileri Paneli, Hazreti Mevlana’nın Dünyada Yansıması Çalıştayı, Mevlana Celaleddin Rumi’nin Öğretilerinde Doğa ve Çevre Paneli, Hazreti Mevlana ve Osmanlı’nın Estetik Dünyası isimli konferans, Fransızca ve İngilizce konferans, Bab-ı Hamuşan isimli tiyatro, çok sayıda sergi ve konser yer alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.